Glazbeni dio programa lovranskog FUGIP-a nastavlja se gostovanjem sjajnog trija Evocación!

78
Evocacion
U sklopu 7. izdanja festivala klasične glazbe Lovran Classic u srijedu 3. srpnja u 21h na trgu sv. Ivana lovranskoj će se publici predstaviti trio Evocación, kojeg čine gitaristi Luka Lovreković, Lovro Peretić i Ivan Šimatović.
Trio Evocación osnovan je 2016. godine u Zagrebu tijekom studija trojice glazbenika na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, od kada su zabilježili veliki broj koncerata i nastupa na značajnim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovali su na raznim glazbenim natjecanjima za komorne sastave gdje su redovito osvajali najviše nagrade. Među osvojenim nagradama, od najvećeg značaja bile su 1. nagrada na natjecanju “Paola Ruminelli” u Domodossoli (Italija), 1. nagrada na natjecanju Boris Papandopulo u Zagrebu, 1. nagrada na natjecanju “Enrico Mercatali” u Goriziji (Italija), 1. nagrada na natjecanju “Ehat Musa” u Peji (Kosovo) te 1. nagrada na natjecanju u sklopu Festivala gitare u Poreču. Trio je uslijed pobjede na natjecanju “Paola Ruminelli” snimio svoj prvi album pod imenom Evocación za izdavačku kuću dotGuitar koji je objavljen u ožujku 2020. godine.
Lovranskoj publici će se predstaviti djelima španjolskih i hrvatskih skladatelja.
Ulaznice za programe 7. Lovran Classica mogu se rezervirati na email adresu lovran.classic@gmail.com, te kupiti sat vremena prije početka koncerta.
U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u umjetničkoj galeriji Laurus.

Komentari