Filmovi s ovogodišnjeg Motovun Film Festivala gostuju u Art-kinu

18

Već tradicionalno gostovanje Motovun Film Festivala u Art-kinu 19. i 20. rujna od ovogodišnje festivalske selekcije izdvaja talijansku detektivsku dramu Assandira Salvatorea Mereua i apsurdistički meditativni dokumentarac Lovci na tartufe nagrađivanih filmaša Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa. Program donosi i dva hrvatska kratkometražna filma: Mekana bića Ivane Škrabalo i Skretanje Jasne Nanut, Čejen Černić Čanak i Judite Gamulin.

Prvi motovunski blok u Art-kinu, 19. rujna u 20 sati, uvodno donosi kratkometražni film Mekana bića redateljice Ivane Škrabalo o mladoj asistentici u nastavi sedmogodišnjem Dejanu koji ima poteškoće u učenju.

U nastavku slijedi talijanska detektivska drama Assandira Salvatorea Mereua, adaptacija istoimenog romana majstora suvremene sardinijske proze Giulija Angionija, u Veneciji nagrađena posebnim priznanjem Federacije talijanskih kinoklubova. Assandira prati slučaj tragičnog požara na sardinijskoj farmi gdje je život izgubio mladi upravitelj Mario, ispričan iz perspektive njegova shrvanog oca, pastira Constantina.

Drugi dan, 20. rujna u 20 sati, rezerviran je za kratkometražni film Skretanjem u kojem tri različite redateljice– Jasna Nanut, Čejen Černić Čanak i Judita Gamulin –režiraju svaka svoj ženski lik, pokazujući također različite perspektive automobilske nesreće koja, osim žrtvinog, nepovratno mijenja njihove živote.

Slijedi dokumentarni film Lovci na tartufe Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa, apsurdistički i meditativni film smješten duboko u šume Pijemonta u Italiji koji pruža uvid u svijet nedostižnih tartufa i rituala njihovih tragača koji lukavo i šutljivo štite taj svijet od pohlepe i utjecaja izvanjskog svijeta i usput otkrivaju magiju koja se krije u prirodi.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

Komentari