Film ‘Dara iz Jasenovca’ izbačen iz nominacija za Zlatni globus

Najveći filmski portal IMDb u jednom trenutku morao je zabraniti ocjenjivanje filma jer je “Dara iz Jasenovca” po objavi da je nominiran ubrzo počeo dobivati samo jedinice i desetke, ovisno o tome jesu li glasači iz Srbije ili Hrvatske...

78
17.09.2019., Okolica Dvora na Uni - U mjestima u podnozju Trgovske gore dosta je napustenih i srusenih kuca a stanovnika je iz dana u dan sve manje.Selo Gvozdansko. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

Film Predraga Arsenijevića prvo je nominiran, a sada nažalost i izbačen zbog kontroverzi koje su krenule iz Srbije i Hrvatske.

Najveći filmski portal IMDb u jednom trenutku morao je zabraniti ocjenjivanje filma jer je “Dara iz Jasenovca” po objavi da je nominiran ubrzo počeo dobivati samo jedinice i desetke, ovisno o tome jesu li glasači iz Srbije ili Hrvatske… Cijela stvar postajala je prvorazredni političko-nacionalni skandal, a uslijedila je i kazna.

Redatelj i producent filma ogorčeni su zbog “propagande koja je pokrenuta iz nekih beogradskih krugova”.

“Očigledno je da Dara nije nominovana za Zlatni globus zbog neviđene hajke koja je vođena i u Srbiji i u svijetu. Prije svega mislim na članak u ‘Varitetyju gdje je objavljeno da je naš film ‘najobičnija politička propaganda’. Zato su članovi komisije izbacili film iz nominacija za Globus iz straha da ne ispadnu politički nekorektni”, rekao je Antonijević.

Komentari