Festival skulptura od pijeska u Loparu ove godine na temu Ratova zvijezda!

200

Rajska plaža u Loparu svake godine okuplja veliki broj umjetnika u pijesku. Ove godine Festival skulptura u pijesku održat će se od 28. lipnja do 1. srpnja, a umjetnička djela u pijesku izrađivat će se na temu Ratova zvijezda. 

Umjetnici će na ovu temu izraditi šest originalnih skulptura isključivo od pijeska s plaže i vode.

Lopar je poznat po svojim pješčanim plažama, a jednako tako i po umjetničkim kreacijama od pijeska. Ovogodišnje izdanje Festivala je posebno po tome što na njemu predstavljamo budući park pobjedničkih skulptura. Ponosni smo na ovu manifestaciju i činjenicu da je postala jedan od najprepoznatljvijih sadržaja zbog kojih turisti rado posjećuju naš prekrasni otok“, poručuje direktor Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo.

Na Festivalu skulptura u pijesku brojni gosti, stanovnici i turisti Lopara i otoka Raba, iz godine u godinu uživaju u promatranju i fotografiranju procesa izrade pješčanih skulptura.

Festival skulptura u pijesku pokrenut je 2011. godine te je organiziran u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlarićem Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok je umjetnička voditeljica Festivala akademska kiparica Paula Banić.  Posljednjeg dana Festivala proglašavaju se najbolje skulpture te nagrađuju fotografije koje su uhvatile najbolje trenutke.

L.B.

Komentari