Ex Tempore: Kostrena će ovog vikenda biti u znaku keramike

50

U nedjelju 19. lipnja održat će se još jedan Ex Tempore Udruga za kreativno stvaralaštvo “Vali” Kostrena. Dobrodošli su svi keramičari, umjetnici, profesionalci, amateri i oni znatiželjni.

Ove godine Ex Tempore održava se po prvi put na novoj lokaciji u Kostreni, ispred prostorija Udruge Vali na adresi Glavani 82 D.

vali1-1024×768

Propozicije

1. Prijava od 10:30 do 12:00 sati
2. Tema – slobodna
3. Mogu se prijaviti do 2 rada nastala u protekloj ili tekućoj godini za svaku kategoriju
4. Rad mora biti potpisan
5. Uz rad mora biti priključena Prijavnica (dobiva se kod prijave) s osobnim podatcima (ime, prezime, broj mobitela, naziv djela, tehnika izrade)
6. Nagrade će bit dodijeljene u 17:30 sati
7. Nenagrađeni radovi moraju biti odneseni istog dana do 20 sati
8. Nagrađene radove zadržava pokrovitelj te postaju njegovo vlasništvo
9. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za eventualnu štetu nastalu na radovima
Radovi će bit podijeljeni u dvije kategorije: uporabna keramika i umjetnička keramika. Za svaku kategoriju dodijelit će se prva i druga nagrada. Prva nagrada je 2.000,00 kuna, a druga 1.000,00 kuna. Radove će ocjenjivati stručni žiri Darija Žmak Kunić, Dijana Trtanj i Lucija Lekšić.

U sklopu ovogodišnjeg Ex Tempore radit će se raku za koji je potrebno donijeti predmete u biskvitu. Ispečeni predmeti mogu se natjecati za nagrade.

vali-2-1024×717

Uz to, Udruga “Vali” u subotu, 18. lipnja od 10 do 12 sati, organizira dan otvorenih vrata za djecu koja pohađaju osnovnu školu. Održat će se kreativna keramičarska radionica s ciljem da djeca stječu vještine i ljubav prema glini te da izraze svoju kreativnost. Radionice će voditi iskusne i stručne profesorice.

L.B.

Komentari