Energija žena 50+ potekla je Galerijom Poneštrica: Rino Gropuzzo predstavio kalendar i otvorio izložbu koja slavi žensko tijelo

300

U Galeriji Poneštrica, u veselom ozračju danas je predstavljen kalendar „50+“ riječkog i međunarodnog fotografa Rina Gropuzza te otvorena istoimena izložba.

Rino Gropuzzo okupio je 12 divnih i hrabrih žena, koje su starije od 50 godina, a ujedno ponosne na svoje godine i tijelo. Svaka od njih krasi jedan od dvanaest mjeseci u godini. Rino Gropuzzo ovim fotografijama želi poručiti kako ljepota žena ne prestaje nakon pedesete godine.

Na izložbi su zastupljene autorske umjetničke fotografije aktova žena u crno-bijeloj tehnici, koje se ne nalaze u kalendaru, ali su dio ciklusa. Izložbu i predstavljanje kalendara popratili su brojni posjetitelji, prijatelji i članovi obitelji, a bila je prisutna i većina sudionica kalendara. Zanimljivo je spomenuti kako su neke od njih i zajedno pohađale osnovnu školu, a sada se nalaze u kalendaru te su njihove fotografije zastupljene na izložbi.

rino gropuzzo 50+

Izložba fotografija “50+” ostaje otvorena do kraja 2021. godine u Galeriji Poneštrica na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, čija je vlasnica Željka Barbarić, ujedno protagonistica svih događanja u galeriji. Izložbu Rina Gropuzza možete pogledati radnim danom od 9 do 19 sati te subotom od 9 do 13 sati, a u na istom mjestu možete kupiti i kalendar po cijeni od 250 kuna. Broj kalendara je limitiran, a svaki primjerak sadrži i potpis autora.

L.B.

Komentari