Educiraj se ili volontiraj na 19. Liburnia Film Festivalu!

21

U svom 19. izdanju Liburnia Film Festival donosi bogat edukacijski program. Zainteresirani se mogu uključiti u dvije dugogodišnje festivalske radionice – Filmsku početnicu i Prvi put snimam – te novu rough cut radionicu. Sve tri radionice održavat će se za trajanja festivala, koji se održava od 23. do 27. kolovoza u Opatiji, a sudionici su dužni sudjelovati na svim danima radionica.  LFF tim poziva i zainteresirane da se pridruže njihovu timu kao volonteri.

Radionica Filmska početnica namijenjena je djeci od 7 do 10 godina koja žele kroz tri dana naučiti osnove stop animacije – izrada flipbooka, crtanje, gledanje, slušanje i snimanje. Na radionici, koju LFF provodi u suradnji sa zagrebačkim Restartom, polaznici će istraživati medijske mogućnosti i ograničenja filma, te kako stvarima oko sebe udahnuti život kroz filmsku priču. Radionica će se održati od 24. do 26. kolovoza 2021. u Kulturnom domu Zora.

lff

Filmaktivova radionica Prvi put snimam osobama od 18 do 35 godina omogućuje da naprave svoj prvi dokumentarni film! Zamišljena je kao petodnevno druženje tijekom kojeg polaznici u manjoj grupi, kroz mentorstvo iskusnih voditelja radionice, prolaze kroz sve faze stvaranja filma. Predznanje se od polaznika ne očekuje, a važna je samo dobra volja i želja za učenjem

I Filmska početnica i radionica Prvi put snimam besplatne su za sve sudionikePrijave za obje radionice su otvorene do 18. kolovoza 2021. Za prijavu je potrebno poslati mail na liburniafilmfestival@gmail.com s naznakom na naziv radionice te kontakt podatcima polaznika radionice i njihovih skrbnika (ime, prezime, mail broj mobitela, dob) ukoliko se radi o maloljetnicima (radionica Filmska početnica). Za radionicu Prvi put snimam potrebno je u nekoliko rečenica opisati motivaciju za sudjelovanje u radionci.
U 2021. godini LFF uvodi i novu edukaciju  – LFF-ovu rough cut radionicu za dokumentarne projekte u fazi rough cuta, za koju su prijave u tijeku, a čije su voditeljice renomirane montažerke Hrvoslava Brkušić i Jelena Maksimović. Radionica će se odviti u dvije sesije, prvoj za vrijeme Liburnia Film Festivala u Opatiji, a drugoj tijekom studenog u Rijeci.

Otvoren i poziv za volontere 19. Liburnia Film Festivala

Liburnia Film Festival svake godine u svoj rad uključuje petnaestak volonterki i volontera. Oni se uključuju u festivalske timove za produkciju, tehniku, promociju, edukaciju te ured za goste festivala. Prijave za volontere su otvorene do 10. kolovoza 2021. Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu.

19. Liburnia Film Festival organizira Udruga LFF, suorganizator je Restart, a partner Festival Opatija. Podržavaju ga Hrvatski audiovizualni centar, Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i drugi podupiratelji. Cjelogodišnji program razvoja organizacije, Udruge LFF, podržava Zaklada “Kultura nova”.

Komentari