Dueti za početak Port of Dance festivala suvremenog plesa

89
Born by the sea

Port of Dance festival u ponedjeljak 13.5. u 20 sati na pozornici HKD-a na Sušaku otvara double bill dueta – Born by the Sea njemačkog koreografa Frana Diaza i AMAE talijansko-hrvatskog tima koreografa i plesača Eliane Stragapede i Riječanina Borne Babića.

BORN BY THE SEA
U predstavi Born by the Sea dvije se osobe susreću. Tragovi njihovih prošlih iskustava preklapaju se i razilaze, određujući način na koji se kreću i izbore koje donose. Uokvirena izblijedjelim sjećanjima i romantičnom turobnošću stihova Richieja Culvera, njihova tijela djeluju kao živi arhiv, podsjećajući nas kako nas neki trenuci iz prošlosti osnažuju, dok nas drugi sputavaju; oblikujući tako način na koji se krećemo i nosimo s njima.

AMAE
AMAE propituje i istražuje potrebu suovisnosti u ljudskim odnosima. Želja da se bude pasivno voljen, traženje popuštanja od drugoga. Želja da se potpuno okružite i osjetite jedno s drugim, pokušavajući zanemariti i izbjeći suočavanje s vanjskom objektivnom stvarnošću. Iz određene perspektive, ovo bi se moglo shvatiti kao vrlo toplo i ljudsko ponašanje, biti u skladu s drugima i moći se na njih osloniti. S druge točke gledišta, moglo bi se činiti da potiče samozadovoljavanje, ovisnost i kontrolu. Dokle nas ta potreba može dovesti, da od ljubavi počnemo boljeti, od brige postanemo opsesivni, a od podrške završimo u kontroli?

Ulaznice po cijeni od €7 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,95 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.
Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Cjelokupni program Port of Dance festivala koji traje do 18.5. nalazi se na adresi https://hkd-rijeka.hr/portofdance/

Komentari