Najpoznatija hrvatska turistička destinacija, Dubrovnik, ovih je dana dobila jedan posve neobičan muzej koji će zasigurno privući veliku pozornost. Riječ je o prvom svjetskom “Muzeju ljubavnih priča” koji je na jednom mjestu udomio jedinstvenu globalnu kolekciju prikupljenih i doniranih osobnih ljubavnih priča i predmeta velike sentimentalne vrijednosti.

Bračni par koji je s godinama postao sve udaljeniji da bi u posljednjem trenutku ipak pronašao put u sretniju zajedničku budućnost, posjet Švedskoj koji je usamljenu ženu upoznao s budućim životnim partnerom i tragedija koja je zauvijek ispreplela životne sudbine dvoje mladih ljudi – samo su neke od ispričanih osobnih ljubavnih priča iz cijelog svijeta koje su pronašle svoj dom u jedinstvenom “Muzeju ljubavnih priča” koji se ovih dana otvorio u Dubrovniku.

Osim izloženih osobnih priča i predmeta velike sentimentalne vrijednosti, ovaj muzej u Dubrovniku ima još mnoštvo sadržaja ljubavne tematike poput izložbe posvećene najpoznatijim glazbenim ljubavnim parovima, neizostavnih “Game of Thrones” i “Star Wars” ljubavnih priča, a tu je i posebni kutak za selfije zaljubljenih kao i “Ljubavni zid” na koji se mogu ostaviti srca s ljubavnim porukama i potpisima.

Najmlađi posjetitelji “Muzeja ljubavnih priča” dobili su svoju dječju sobu, a parovi koji smatraju da je upravo njihova osobna ljubavna priča dovoljno zanimljiva i posebna za uvrštavanje u izložbenu kolekciju – mogu se slobodno javiti u “Muzej ljubavnih priča”.

Novootvoreni “Muzej ljubavnih priča” može se od četvrtka 10. svibnja posjetiti u neposrednoj blizini stare dubrovačke gradske jezgre.