„Draga umjetnosti, gdje si?“– u Galeriji SKC

86
Draga umjetnosti, gdje si

U Galeriji SKC (Kružna 6, Rijeka) se u subotu, 15. lipnja, s početkom u 19 sati, otvara izložba pod nazivom „Draga umjetnosti, gdje si?“. Ulaz slobodan.

O IZLOŽBI

Izložbu predstavljaju studentice i studenti završne godine diplomskog studija Povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci u sklopu kolegija Muzejsko-galerijska praksa koji se ovaj semestar odvijao u Galeriji SKC. Cilj je izložbe povećati svijest o prisutnosti umjetnosti na Kampusu, istražiti suživot umjetnosti i posjetitelja te stanara Kampusa i idejno obogatiti kulturni sadržaj Kampusa. Posjetitelji izložbe moći će pogledati rezultate istraživanja studenata koji uključuju mapiranje mjesta na kojima se nalaze umjetnički radovi.

Kako bi dodatno potaknuli posjetitelje i stanare Kampusa na promišljanje o umjetnosti prisutnoj u tom kvartu, studentice i studenti organiziraju dvije aktivnosti:

Radionicu „Kad se male ruke slože“ koja će se održati u Galeriji SKC u petak, 14. lipnja, od 17 do 19 sati te šetnju Kampusom „Gdje je umjetnost Kampusa?“ koja će se održati istog dana kada i otvorenje izložbe, odnosno 15. lipnja, s početkom u 16:30 ispred recepcije Studentskog naselja Trsat i očekivanim trajanjem do 18 sati.

Izložbu „Draga umjetnosti, gdje si?“ moći će se pogledati iznimno i u nedjelju, 16. lipnja 2024., a u ponedjeljak 17. lipnja u 18 sati održat će se razgovor Što su urbani studiji i kako se stvaraju urbani imaginariji u Rijeci? s arhitekticom Idom Križaj Leko.

Radionica, šetnja, izložba i razgovor provode se u sklopu kolegija Muzejsko-galerijska praksa (FFRI) i otvoreni su za javnost.

Komentari