Događanje će okupiti brojne ljubitelje pasa i sportskih aktivnosti: Ove subote u Crikvenici održava se tradicionalni Montyjev ‘Underdog Marathon’

577
montys dog beach

Vlasnici pasa i ljubitelji sportskih aktivnosti dobro su upoznati da je kolovoz mjesec u kojem se tradicionalno održava ‘Underdog Marathon’ na plaži Monty’s Dog Beach u Crikvenici.

Sedmu godinu zaredom, u subotu 12. kolovoza, u sklopu Monty’s Dog Beacha održati će se ovo sportsko-turističko događanje koje su kroz godine pratile svjetske novinske agencije poput Reutersa.

montys dog beach

‘Underdog Marathon’ je prvi puta održan 2017. i održava se svake godine u kolovozu kao jedinstvena prilika za ljudsko-pseće parove da se zajedno natječu u amaterskom aquathlonu. Natjecatelji trče 150 metara duž rive, a zatim preko plaže utrče u more gdje plivaju 160 metara sve do cilja. Natjecatelji mogu koristiti pomagala za pse poput barčica, luftića i plutača te je ovo izvrsna prilika za pokazati kako su psi doista naši najbolji prijatelji: “Osim navedenog psi se mogu natjecati i u disciplini ispijanja pseceg piva i najbrze pojedenog psećeg sladoleda”, istaknula je osnivačica Monty’s Dog Beacha, Ruby Montanari-Knez.

Iznimno nam je drago da Underdog Marathon postaje prepoznatljivo događanje u Crikvenici i cijeloj županiji te od strane partnera s kojima surađujemo. Zadovoljstvo je vidjeti svake godine sve veći broj natjecatelja i posjetitelja koji prisustvuju ovom prekrasnom događanju za koje vjerujemo da će se nastaviti još dugo godina”, rekao je vlasnik Monty’s Dog Beacha, Igor Montanari-Knez.

montys dog beach

Pobjednici dobivaju vrijedne nagrade koje su organizatori pripremili u suradnji s glavnim pokroviteljem događanja Tito’s Vodkom, koja je poznata po globalnom djelovanju u čijem fokusu je zaštita životinja pod okvirom programa Vodka for Dog People, i s lokalnim firmama i obrtima koji ovaj zabavni sportaki događaj podupiru od samih početaka.

Pobjednici će osvojiti najam broda firme Rab Rental, večeru u restoranu Kogo iz Kopra, vožnju crikveničkom podmornicom Pepi, večeru u restoranu Burin, Crikvenica, sladoled u Ice Shopu, Crikvenica, Carlsberg pivo. Pokrovitelji organizacije su TZG Crikvenice, TZ Kvarnera, Grad Crikvenica i ŽLU Crikvenica i Eko Murvica.

montys dog beach

Ovaj vikend idealna je prilika za posjetiti ovaj jedinstveni događaj i uživati s čeveronožnim ljubimcima u dobroj zabavi za sve uzraste. Svi zainteresirani za ‘Underdog Marathon’ mogu se prijaviti za sudjelovanje mailom na adresu montysdogbeach@gmail.com ili porukom na službeni Facebook i Instagram profil Monty’s Dog Beacha.

 

Komentari