Dođite na javnu predstavu rezultata istraživačkog laba MAKING TIME STOP u HKD na Sušaku

123
MAKING TIME STOP

Istraživački lab MAKING TIME STOP / Zaustavljanja u vremenu vode međunarodno priznati umjetnici fizičkog i vizualnog kazališta Guillaume Pigé i Claudia Marciano iz svjetski poznate i priznate kazališne skupine Theatre Re iz Londona. Njihov program edukacije vrlo je tražen u cijelom svijetu s dugogodišnjim partnerima kao što su Royal Academy of Dramatic Art i Estonian Academy of Music and Theatre.

Svoj novi projekt “Making Time Stop” razvijaju u Rijeci 18. i 19. rujna 2023. u sklopu umjetničkog inkubatora festivala TranziT, a u suradnji sa zainteresiranim lokalnim i nacionalnim umjetnicima i u formi dvodnevnog intenzivnog laboratorija koji  završava javnom prezentacijom za publiku i razgovorom s publikom.

Prezentacija rezultata istraživačkog laba MAKING TIME STOP održat će se 19. rujna 2023. u 17.30 sati u HKD na Sušaku. Ulaz je slobodan.

Pitanja koja vode ovo istraživanje su: Zašto radimo to što radimo? Zašto je to važno? Zašto bismo trebali nastavi to raditi i dalje? Također, istražit će mogućnosti daljnje suradnje. 

Ovaj lab namijenjen je lokalnim, nacionalnim i europskim izvedbenim umjetnicima koje zanimaju suvremene kazališne prakse i metodologije s posebnim fokusom na autorsko i kolaboracijsko kazalište, te fizičko i mimsko kazalište. Sudionici imaju jedinstvenu priliku upoznati se kreativnim procesima i metodologijama ovih svjetski priznatih umjetnika i  autora u području fizičkog i mimskog kazališta, te dobiti konkretne alate za osmišljavanje vlastitih autorskih radova.

Riječka publika imat će priliku pogledati rezultate istraživačkog laba u utorak 19. rujna 2023., na velikoj pozornici HKD-a na Sušaku. U labu sudjeluju lokalni i nacionalni umjetnici Kristina Paunovski, Andrea Crnković, Filip Povrženić, Jura Ruža, Ivana Peranić, Martina Hrlić Rogić, Martina Terzić, te europski umjetnici koji su u Rijeci kao dio rezidencije Dancing Together Again!: Iakob Gogotishvili, Nino Khositashvili (Xosilita), Aleksandra Konieczna, Nyko Piscopo, Giulia Roversi, Claudia Verdat, Justyna Irena Warells, Kamil Wawrzuta.

Nakon prezentacije, razgovor sa umjetnicima i zainteresiranom publikom vodit će Klara Peranić, magistrica umjetnosti u području glazbe, kazališta i izvedbenih umjetnosti Sveučilišta u Groningenu.

Produkcija: Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA

Umjetnička direktorica festivala: Ivana Peranić

Partneri: Tranzicijsko-fikcijsko kazalište TRAFIK, Plesna mreža Hrvatske, Tower Center Rijeka

Financijska podrška: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova

Logistička podrška: Savez udruga Molekula i HKD na Sušaku

Komentari