Dođite na ETNOFILm u Rovinju

S najvećim brojem filmova do sad, 7. ETNOFILm - međunarodni festival etnografskog filma - ponovno se održava u Rovinju

125

Etnografski muzej Istre organizira sedmo i najveće izdanje ETNOFILma – međunarodnog festivala etnografskih filmova. Od 23. do 25. travnja Multimedijalni centar u Rovinju postaje poprište edukacije, druženja i projekcije 29 dokumentarnih filmskih formi od kojih većina ima premijeru u Hrvatskoj.

Posjetitelje očekuju premijere svjetskih produkcija, upoznavanje gostujućih autora, koncert etno skupine Veja i prvo javno predstavljanje projekta Senzorna etnografija i novi mediji. Ulaz je slobodan, a svi zainteresirani ostvaruju 15% posto popusta na smještaj u rovinjskim objektima Maistre.

Sedmi ETNOFILm u Rovinju 23 do 25 travnja_Multimedijalni centar_Julien Duval foto
Foto: Julien Duval

Svi odabrani filmovi snimani su u proteklih pet godina diljem svijeta, od Tajlanda preko Južne Afrike do Jamajke i Grenlanda. O najboljima odlučuju producent Oliver Sertić i znanstvena savjetnica na Institutu za etnologiju i folkloristiku dr. sc. Ines Prica iz Zagreba te dr. sc. Pille Runnel, direktorica estonskog Nacionalnog muzeja koja ujedno uređuje program Word Film Festivala u Tartu.

Izvan filmskog programa najveća je novost predstavljanje jedinstvenog interdisciplinarnog projekta Senzorna etnografija i novi mediji koji provode Etnografski muzej Istre, Etnografski muzej u Beogradu i belgijska organizacija SoundImageCulture u suradnji s profesorima i studentima iz Zagreba, Ljubljane, Beograda, Berlina i Aahhusa u Danskoj: cilj projekta je u iduće dvije godine sabrati postojeću građu.

Sedmi ETNOFILm u Rovinju 23 do 25 travnja_Julien Duval foto
Foto: Julien Duval

Tamara Nikolić Đerić, direktorica ETNOFILm festival ovako je komentirala ovogodišnji festival: ‘Od 23. do 25. travnja ponovno smo u Rovinju i opet Vam nudimo tri dana inspirativnih audiovizualnih istraživanja ljudske prirode, produktivnih druženja i kvalitetnih umrežavanja. U vremenu dubokih socijalnih i ekonomskih kriza – koje već godinama ne jenjavaju – prilika da produbimo interkulturne odnose i iskustva te da se upoznamo i surađujemo čini se važnijom nego ikad pa se nadam da će Vas program koji predstavljamo, dovesti k nama i obogatiti za još jedno lijepo i korisno iskustvo.’

Više informacija o festivalu na Facebook stranici ili službenoj web stranici festivala.

Lana Klobas/ Odnosi s javnošću ETNOFILm festivala

Komentari