Do kraja svibnja traju prijave za književnu nagradu Drago Gervais

14

Opatijski književnik čije stihove Tri nonice svatko rado recitira, poznat još ponajprije po Čakavskim stihovima i Karolini riječkoj, Drago Gervais nositelj je i naziva književne nagrade. Nagradu Drago Gervais svake dvije godine dodijeljuje Grad Rijeka u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka i Kulturnim vijećem za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke.

Ova je godina u kojoj se dodijeljuje Nagrada Drago Gervais u dvije kategorije: najbolje neobjavljeno djelo, u što ulaze sve vrste proze, poezije i drame, i najbolje objavljeno djelo na čakavskom narječju. Pobjednici u svakoj kategoriji nagradit će se novčano s 20 000 kn i posebnim priznanjem.

U prvoj kategoriji autori šalju svoje rukopise, koji ne smiju biti objavljeni, dok za nagradu u drugoj kategoriji šalju se prijedlozi objavljenih knjiga na čakavštini. Svi materijali šalju se na adresu Gradske knjižnice Rijeka.

Natječaj za Nagradu Drago Gervais traje do 31. svibnja. Povjerenstvo će donijeti odluku, koju potvrđuje gradonačelnik Rijeke. Rezultati će biti objavljeni do 30. rujna na web-stranicama Grada Rijeke i Gradske knjižnice Rijeka.

Komentari