“Divlja Hrvatska” Krunoslava Raca u Kastvu

117

Kao dio Izložbenog programa Grada Kastva u 2015. godini, u petak 4. rujna s početkom u 19:00 sati, u Galeriji Trojica održat će se otvorenje izložbe “Divlja Hrvatska“ poznatog hrvatskog fotografa Krunoslava Raca.

“Divlja Hrvatska” je predstavljanje knjige pod nazivom ”Zemlja vuka i vjetra“. Radi se o 170 fotografija na 316 stranica koje opisuju Ličko-senjsku županiju i sinergiju čovjeka i prirode. Motivi su hrvatska flora i fauna, te prekrasni krajolici Lijepe naše. Rac je na knjizi radio punih pet godina. Njegova fascinacija prirodom nije samo oduševljenje novootkrivenom ljepotom. Nije zapravo riječ ni o divljini, nema ovdje krika i bijesa, nego sklada i milozvučja.

krunoslav rac
Jer divljina znači sirovost i oporost, borbu za samoodržanje, nemilosrdan prehrambeni lanac, okrutne prirodne zakone. Ovdje je, naprotiv, mnogo više riječ o pitomosti, o prirodnim ljepotama kakve poklonici prirode uvijek priželjkuju i dive im se, a umjetnički i intelektualni krugovi su prema njima suzdržani i gotovo ih se pribojavaju.

U glazbenom dijelu nastupit će Mirko Međeral (gitara), a stihove će čitati Nevio Maričić.

Izložba ostaje otvorena do 25. rujna 2015. godine i može se pogledati svakoga dana od 11 do 13 sati te od 17 do 21 sat.

Intervju s Krunoslavom Racom možete pročitati OVDJE.

Komentari