Diplomska predstava 29. generacije škole glume Ri Teatra

Leteći Cirkus Montyja Pythona na riječki način

633

U subotu, 04. lipnja u 20 sati, te u nedjelju, 05. lipnja 2016. u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija biti će izvedena diplomska predstava 29. generacije škole glume naziva “Leteći Cirkus”, rađeno prema skečevima iz legendarnog Letećeg cirkusa Monty Pythona.

LETECI CIRKUS - 29. generacija skole glume 2

Za predstavu “Leteći cirkus” polaznici 29. generacije odabrali su po vlastitom izboru 15 skečeva koje će, sigurni smo, publika svakako prepoznati. Svaki od polaznika igra više različitih uloga, te su se te iste uloge pokazale sjajne za dobru glumačku vježbu. Nije bio cilj kopirati legende poput Johna Cleesa, Grahama Chapmana, Terry Gilliama i ostalih, nego stvoriti vlastiti komični lik na već postojeću shemu igranih skečeva. I sami skečevi su dobili aktualne preinake, ali njihova autohtonost je u potpunosti ostala.

LETECI CIRKUS - 29. generacija skole glume 3

U početku je bilo više polaznika 29. generacije, no nisu svi izdržali prilično česte i zahtjevne probe. Stoga su entuzijazam i hrabrost (ovih osam polaznika koji završavaju) da se upuste u ovako nešto, tim veći.

Redatelj predstave je Bojan Lakoš uz asistenciju mladih glumaca Katje Sablić i Marina Lencovića. U diplomskoj predstavi igraju: Tajana Doko, Bojana Guberac, Matea Mijatović, Petra Starčević, Andrea Rubeša, Antonio Larma, Ino Matković i Robert Pešić.

LETECI CIRKUS - 29. generacija skole glume 4

Ovom predstavom ujedno završava 29. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, pripremala se za upis na Akademiju Dramskih Umjetnosti, te za praktični rad u Ri Teatru.

Jubilarna 30. generacija škole glume Ri Teatra (za starije od 17 godina) počinje s radom početkom listopada 2016., a upisi će biti tijekom rujna 2016. u Kulturnom centru Kalvarija, Rijeka. Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra možete dobiti na tel. 051/375-866 ili ri.teatar@ri.t-com.hr – www.ri-teatar.hr

Komentari