Dani Voje Radoičića u Rijeci

36
vojo radoičić

Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Studentski Centar Rijeka i Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci, idejni su začetnici i organizatori projekta ”Dani Voje Radoičića”, koji će se ove godine, po prvi puta održati u Rijeci.

U razdoblju od 5. do 20. studenog 2018. godine, različitim će se aktivnostima obilježiti stvaralaštvo slavnog riječkog umjetnika, Voje Radoičića, koje čini neizostavan i prepoznatljiv dio identiteta grada Rijeke.

Tijekom manifestacije ”Dani Voje Radoičića”, u prostoru atrija Gradskog kazališta lutaka, za vrijeme trajanja 23. Revije lutkarskih kazališta, do 10. studenog bit će izložene lutke koje je izradio Vojo Radoičić. Izložba će se moći razgledati radnim danom od 12 do 16 sati. 

Izložbom ”Dani Voje Radoičića” 12. studenog na panoima Grada Rijeke obilježit će se stvaralaštvo Voje Radoičića prikazano u monografiji ”Radoičić: San”, 19. studenog slijedi izložba dječjih radova na temu ”Kišobran Voje Radoičića” u gradskim izlozima.

U prostorima Sveučilišnog kampusa, u restoranu Kampus otvara se izložba uradaka članova foto grupe Sveučilišta u Rijeci BALTAZAR koja će biti otvorena do 20. studenog. Povodom zatvaranja 23. Revije lutkarskih kazališta tijekom studenog  će od  15 do 17,30 sati biti izložen svečani zastor Gradskog kazališta lutaka s potpisom Voje Radoičića.

 

Komentari