Dani samostalnih plesnih autora

119


DSPA je program plesnih umjetnika iz Rijeka koji su priznati od Zajednice umjetnika Hrvatske te im je dodijeljen status slobodnih umjetnika. Dani samostalnih plesnih autora je inicijativa samih autora i zamišljena kao stalni program u plesnoj ponudi Grada Rijeke gdje u istu večer nekoliko autora prikazuje svoje plesne uradke i djeluje po sistemu: double billing, odnosno triple billing. Osnovne odlike ovog programa su te što su svi autori profesionalni umjetnici, kao i autorske ekipe s kojima rade. Svaki autor djeluje samostalno, autorski nezavisno po izboru projekta i načinu rada.

Ove godine predstaviti će se Gordana Svetopetrić, Žak Valenta i Senka Baruška, 3. i 4. veljače, u 19,30 sati, u HKD-u na Sušaku.

Repriza predstave Žaka Valente je 6. veljače u 19, 30 sati, dok će 6. i 7. ožujka, u 12 sati, na adresi Korzo 16 Senka Baruška izvesti ‘Ubojstvo umjetnika’. Ulaz na premijeru je 35 kn, a na reprizu 25 kn. Ulaznice se mogu podignuti jedan sat prije početka predstave na blagajni HKD-a na Sušaku. Rezervacija obavezna: palab@net.hr ili putem sms-a: 099/7327750.

Komentari