Dani predstava na engleskom jeziku – završne produkcije TRY Theatrea

85
Dani predstava na engleskom jeziku - završne produkcije TRY theatrea
Riječka škola glume na engleskom jeziku TRY theatre ovih će dana u dvorani Filodrammatice postaviti dvije predstave – The Adventures of Baron Darcy Popplewhite Dobra Villa Demokracije.
The Adventures of Baron Darcy Popplewhite je komedija smještena u viktorijanskoj Engleskoj čiji glavni lik, barun Darcy Popplewhite, pokušava istovremeno zavesti bogatu nasljednicu Hannu Handerson i nadmudriti svog rivala lorda Reginalda Fitzwilliama. Predstavu će izvesti Middle School grupa kazališta (7. i 8. razredi osnovne škole), uz režiju Dharme Dane Grubišić i njene asistentice Lise Mihelec. Autor teksta je Ivan Verunica. Premijera predstave je na rasporedu u četvrtak, 1. lipnja u 18h, a reprize su predviđene za petak, subotu i nedjelju (2., 3. i 4. lipnja), isto od 18h.

Dobra Villa Demokracije 

Dobra Villa Demokracije je komedija koja pruža humorističan prikaz političke korupcije, birokratskih prepreka i kulturnih nesporazuma. Radnju predstave vode Luba i Bonnie, dvije revizorke koje se iz Europske komisije upute prema Ministarstvu demografije kako bi istražile naizgled sumnjiv način na koji je ministrica Mlađana potrošila novac iz EU fondova. Predstavu će izvesti Junior High School grupa kazališta (1. i 2. razredi srednje škole), uz režiju Lucije Filičić i njenog asistenta Eneje Dessarda. Autori teksta su Ivan Verunica i Lucia Filičić. Premijera predstave je na rasporedu u petak, 2. lipnja u 21h, a reprize su predviđene za subotu i nedjelju (3. i 4. lipnja), isto od 21h.
Obje će predstave biti izvedene u cijelosti ili djelomično na engleskom jeziku, a pratiti će ih i podnaslovi na hrvatskom jeziku. Ulaznice su 3€ za odrasle i 1€ za mlađe od 18 godina, a mogu se kupiti na ulazu u dvoranu Filodrammatiche pola sata prije svake izvedbe. Za rezervacije javite se na try@trytheatre.org.

Komentari