Dabogda te majka rodila

608

OFF scenu HNK Ivana pl. Zajca krajem trećeg mjeseca prodrmat će adaptacija romana osebujne autorice britka jezika, Vedrane Rudan. Predstava „Dabogda te majka rodila“ oživit će ideju i priču iz istoimenog romana, izdanog 2010.godine, u kojem Rudan kroz vlastiti alterego tematizira i propituje odnos s majkom. Majka u knjizi poprima dvostruku dimenziju, jer osim prvotnog značenja,  autorica se približava pojmu istražujući majku i kao ritualni glorificirani simbol. Režiju predstave potpisuje Tatjana Mandić Rigonat, za dramatizaciju je zadužen Darko Gašparović, a inspicijentica je Ana Vidučić Kovačić.

Najintirgantnija uloga u predstavi pripala je iskusnoj Editi Karađole, dok će njenu kćer igrati Zoja Odak. Zanimljivo, likovi u predstavi nisu isključivo ljudi. Personificirano duševno stanje depresije utjelovit će tako Olivera Baljak, a inkarnacija želje bit će Biljana Torić. U predstavi sudjeluju još i Andreja Blagojević, Tanja Smoje, Sabina Salamon, Marija Gemt, Jelena Lopatić i Aleksandra Stojaković, a kako cijela priča ne bi bila isključivo zaogrnuta isključivo ženskom notom, tu je i Nenad Šegvić u ulozi oca.

Predstava je realizirana u koprodukciji s HKD-teatrom a svoju premijeru dobit će 30. ožujka u HKD-u na Sušaku. S obzirom na zanimljivu, dosad nedovoljno istraženu, temu gdje se isprepliću motivi ljubavi i mržnje, starenja i smrti, te prešutnog generacijskog nerazumijevanja, ne sumnjamo kako će „Dabogda te majka rodila“ i u kazališnoj adaptaciji privući svoju publiku. Cijena ulaznice za premijeru je 80 kuna, a reprize ćete moći pogleadati po cijeni od 60kn.

Maša Delić

Komentari