Čarobni Broadway i Komedija za najbolji finale festivala Zagreb Classic

36

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, sada već gotovo tradicionalno, zatvara festival na Trgu kralja Tomislava.

Ovoga utorka, 9. srpnja u 21 sat, u čast rođendana Nikole Tesle, ansambl Komedije priprema program koji se ne propušta – Čarobni Broadway!

Očekuju nas najpoznatiji glazbeni brojevi iz slavnih broadwayskih musicala – The Little Mermaid, West Side Story, Beauty & the Beast, Monty Phyton’s SPAMALOT, Cabaret, Les Miserables, Jesus Christ Superstar, Hair, Cats i dr., a na otvorenu pozornicu festivala Zagreb Classic stižu dobro poznati prvaci Kazališta Komedija: Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić.

Orkestrom Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija ravnat će maestro Krešimir Batinić, a ulaz na koncert je kao i u slučaju svih ostalih programa festivala Zagreb Classic – slobodan.

Ponesite svoje dekice, pozovite prijatelje i uživajte u sjajnim izvedbama i u najvećim broadwayskim hitovima – ovog utorka 9.7. na festivalu Zagreb Classic!

Gdje uživamo u glazbi na travi…

Koncert Čarobni Broadway prvi je put održan lani u Komediji, u organizaciji Komedije i Američkog veleposlanstva u Zagrebu, kad je posebni gost bio broadwayski glumac i pjevač Bradley Dean.

Komedijini vrhunski solisti Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Mila Elegović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić te orkestar kazališta Komedija pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića oduševili su biranu publiku koja je kraj koncerta dočekala na nogama, aplaudirajući uz ovacije nekoliko minuta, a isto se ponovilo i dan kasnije na gostovanju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

zagreb classic1

U maestralnoj glazbenoj večeri mogle su se čuti vrhunske interpretacije i izvedbe iz brojnih svjetskih musicala. Nakon takvog uspjeha, bilo je šteta da sve ostane na samo ta dva koncerta, te je tako Čarobni Broadway očarao i publiku u Slavonskom Brodu, Karlovcu, Opatiji, Varaždinu, Bjelovaru…, svugdje s istim oduševljenjem publike.

Kazalište Komedija sa zadovoljstvom će ovaj koncert izvesti na zagrebačkom Tomislavovom trgu i svim Zagrepčanima i njegovim gostima podariti ovaj vrhunski glazbeni doživljaj. (izvor: Kazalište Komedija)

Komentari