Booksina Koja je tvoja priča? nastavlja se i u 2020. godini

83

Kraj godine u zagrebačkom klubu Booksa znači i kraj projekta Koja je tvoja priča? posvećenog ljubiteljicama i ljubiteljima književnosti starije životne dobi. Sedamdesetak osoba u ovom je projektu prošlo kroz radionice kreativnog pisanja kratke priče i poezije pod vodstvom Zorana Ferića i Dorte Jagić, družili su se u čitateljskom klubu i susretima s domaćim piscima i spisateljicama, pisali priče u malim grupama u sklopu Raspričavanja pod vodstvom Ivane Bodrožić, a uz pomoć grupe Škart naučili su ilustrirati književni tekst. 

Kako je rekla Ivana Bodrožić, ovo je bila suradnja u kojoj su voditelji radionica učili barem jednako koliko su i sudionice i sudionici projekta učili od njih. Njihovo životno iskustvo pretočeno je u priče, pjesme i ilustracije u čiji su nastanak uložili puno entuzijazma, truda i volje. S druge strane, dolazak na druženja i radionice učinio im je te dane u tjednu boljima i življima od ostalih dana, navele su sudionice projekta koje su izrazile i veliku želju da nova godina ne znači i prekid ove lijepe priče.

Stoga će se druženja u sklopu Čitateljskog kluba 54+ i timskog pisanja priča nazvanog Raspričavanje nastaviti i u sljedećoj godini, kažu u Booksi. Dodaju kako se kroz projekt Koja je tvoja priča? okupila zajednica osoba koje vole književnost, vole čitati i razgovarati o pročitanom, vole pisati i što je posebno vrijedno, vole eksperimentirati i igrati se s tekstom neopterećene velikim očekivanjima pa pozivaju sve koji žele da im se pridruže na književnim događanjima u sljedećoj godini.

 

Komentari