Bolji Advent u Kružnoj: “Ne znamo za vas, ali nama je dosta Korza!”

72
Bolji advent u Kružnoj
Ove godine Kružna ima najbolji Advent u gradu! Nakon stotinjak posađenih biljaka i dvjestotinjak oslikanih kvadrata, ova riječka ulica odiše novom atmosferom. Za kraj godine, Urbani separe i brojne udruge smještene u ulici pozivaju u Kružnu, koja će na jedan dan okupiti sve svoje stanovnike i stanovnice u velikom slavlju.
U četvrtak 8. prosinca, od 15 do 21 sat, Kružna će ugostiti sajam riječkih rukotvorina i umjetnina, buvljak rabljene odjeće, razne radionice, ‘izložbu sjećanja’ te besplatnu toplu maneštru i kuhano vino. Ujedno, u ulici će se posaditi, a zatim i okititi, prva živa jelka u riječkom javnom prostoru. U slučaju kiše, program će se preseliti u prostore OKC Palach u Kružnoj ulici.

Donosimo cjeloviti program događanja:

od 15h | IZLOŽBA SJEĆANJA
Kružna je stvarno divna ulica. Molimo te, ponesi od kući bilo kakva sjećanja koja imaš na nju – stare ili nove fotke, priče, predmete. Možeš nešto novo nacrtati ili napisati. Zidovi ulice te čekaju, jer oni su taj dan velika izložba naših sjećanja. Svoja sjećanja možete nam poslati i na: udruga@urbanisepare.org
od 15h | POP-UP SAJAM
Hrpa riječkih umjetnica i umjetnika, kao i sve udruge iz Kružne ulice, okupili su se da ti pokažu u kakvom super gradu živiš. U suradnji s galerijama SKC i Moje more spojili smo se u jedan veliki sajam koji će trajati sve do mraka. Uskoro popis izlagača!
od 17h | VESELJAK BUVLJAK
Ugrabi i koji super komad odjeće ili obuće, jer u Kružnu dolazi Veseljak buvljak!
od 17h | MANEŠTRA I KUHANO VINO
Usput s nama skuhaj (ili samo pojedi) fiiiiinu maneštru, bila vege ili mesna. Naravno, uz čašicu domaćeg kuhanog vina. Hvala RiRock i Urbani separe!
od 17h | RADIONICA: UKRASI ZA JELKU
Već smo ti rekli da ćemo posaditi jelku u ulici. Ali, pa ne može baš ostati prazan i pust. Zato će ti Matica umirovljenika prenijeti malo uličnog znanja – kako izraditi ukrase, koje ćemo kasnije zajedno okačiti na naše drvce.
od 19h | SADIMO I KITIMO JELKU
Da, sve ste već čuli. Jako se veselimo prvoj posađenoj jelki u riječkom javnom prostoru.
cijeli dan | RADIO ROŽA
Nije to ipak to bez glazbe naših susjeda iz Radio Rože. I zato – glancaj (zimske) cipelice!
Projekt ‘Da Kružna ne bude tužna’ financira Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti, dok aktivnost ‘MO KRUŽNA: Bolji advent’ zajednički donose galerija SKC, Urbani separe, RiRock, Matica umirovljenika Rijeka, Društvo multiple skleroze PGŽ, Udruga invalida rada Rijeka, UMKI – Regionalni infocentar za mlade, Radio Roža, Veseljak buvljak, galerija Moje more i mnogi drugi.
L.B.

Komentari