Bliži se 17. izdanje Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav. Prijavite se na natječaj za nove skladbe!

13

Udruga Kanat iz Kastva ove godine organizira sedamnaesto izdanje Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021., koji će se održati krajem kolovoza, od 25. do 27. kolovoza.

Proteklih godina ČAnsonfest izazvao je neskriveno zadovoljstvo i pozitivne reakcije publike te svih autora i glazbenika izvođača. Cilj ČAnsonfesta je očuvanje čakavske besede izražene kroz glazbu. Ovogodišnje izdanje ČAnsonfesta de, kao i prethodnih godina, dodijeliti 4 nagrade i to: Nagradu za najbolji tekst, Nagradu za najbolju skladbu – ČAnsonu – u cjelini, Nagradu za najbolju interpretaciju i Nagradu publike. Isto tako, velika pozornost predaje se novim skladbama pa će tako biti i objavljen album sa studijskim snimkama novih skladbi 17. ČAnsonfesta – Kastav 2021., nešto prije održavanje Večeri novih skladbi.

Kao i do sada, Festival će izravno prenositi Hrvatski radio – Radio Rijeka i Hrvatski radio – Radio Pula. Isto tako, na repertoaru Festivala će se naći i okrugli stol, likovna izložba, akustična glazbeno-poetska večer šansone Na kastafskeh šternah s nastupom renomiranih šansonjera i na kraju Večer novih skladbi.

Shodno tome, udruga Kanat iz Kastva objavila je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 17. Festivalu čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. Sve skladbe koje se šalju na natječaj moraju biti pisane u duhu i obliku koji je karakterističan za šansonu te moraju biti pisane na čakavskom dijalektu Sjeverno-jadranskog primorja ili Istre. Autor glazbe mora voditi računa o kvaliteti stihova i da njihovo uglazbljivanje i izvođenje bude u skladu s ispravnim naglascima navedenih dijalekata budući da se glazba i stihovi šansone ocjenjuju kao jedinstveno djelo.

Svi autori trebaju Udruzi Kanat dostaviti naziv skladbe, ime i prezime autora glazbe i stihova s točnim adresama, primjera stihova skladbe, primjerak notnog zapisa melodijske linije za glas s naznačenim harmonijama i upisanim stihovima, ogledni radni snimak skladbe u elektronskom obliku ili na CD-u po mogućnosti u obliku kakvom se zamišlja za izvođenje. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2021. godine, a svi radovi se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu Udruga Kanat – Kastav, Školska 8, 51215 Kastav s naznakom: 17. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. ili elektronskom poštom na e-mail adresu info@cansonfest.com.

Komisija će odabrati najviše 16 skladbi koje će biti izvedene na Večeri novih skladbi 17. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2021. Konačna odluka bit će objavljena natjecateljima najkasnije do 15. lipnja 2021. godine.

Udruga Kanat će dodijeliti četiri novčane nagrade za najbolje skladbe u sljedećim kategorijama: Nagrada za najbolji tekst – 1.500 kn, Nagrada za najbolju skladbu, ČAnsonu – 1.500 kn, Nagrada za najbolju interpretaciju – 1.500 kn i Nagrada publike – 1.500 kn.

Svi autori jamče originalnost prijavljenih djela te da ista nisu ranije izvedena ili objavljena. U slučaju sudskog spora po ovom pitanju svu odgovornost snosi autor. Ujedno, autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala. Autori odabranih skladbi dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima, ako organizator to bude zahtijevao iz umjetničkih i programskih razloga. Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 20 dana od dana objavljivanja rezultata Natječaja potpisati s Organizatorom nakladnički ugovor. U slučaju da autor u navedenom roku ne vrati predmetni ugovor potpisan ili ga vrati nepotpisanog slijedi diskvalifikacija skladbe.

Slanjem radova na Natječaj autori prihvaćaju sve natječajne uvjete i prenose pravo na Organizatora da odabrane skladbe objavi, tiska u notnom izdanju, prvi put javno izvede, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i televizije te da ta prava prenese na treća lica. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.

Sve informacije možete pronaći na web stranici www.cansonfest.com

Komentari