Blago jadranskog podmorja u autobusu. Crikvenica dobila zanimljivu turističku atrakciju!

61

U utorak, 8. lipnja 2021. Crikvenica je obilježila Svjetski dan mora i oceana na jedan posebno prigodan način. Naime, u 11:00 sati na Gradskom plivalištu održalo se svečano otvorenje pokretne izložbe „Blago jadranskog podmorja“. Radi se o izložbi najatraktivnijih ljuštura jadranskih školjaka i puževa, oklopa rakova, skeleta spužava i koralja koju je osmislila tvrtka Podmorko d.o.o. uz Grad Crikvenicu i TZG Crikvenice kao partnere projekta. Glavni cilj izložbe je edukacija javnosti o potrebi zaštite Jadrana.

Otvorenje izložbe održalo se uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a izložbu će uz pozdravne govore otvoriti ministar Oleg Butković i gradonačelnik grada Crikvenice Damir Rukavina. Izložba je premijerno prikazana u Crikvenici u jesen 2020. godine, za ograničen broj posjetitelja, a ove godine će izložba od 8. lipnja pa sve do kraja rujna biti otvorena za posjetitelje svakoga dana.

crikvenica bus

Dodatna atrakcija na otvorenju izložbe je prikaz živih morskih organizama i vraćanje istih u morske dubine. Veliki dio izložaka ove izložbe prikupljen je upravo u crikveničkom akvatoriju, što dokazuje dobru očuvanost staništa školjaka sa više od 40 pronađenih vrsta. Ovom izložbom Grad Crikvenica želi pokazati visok stupanj odgovornosti u zaštiti okoliša, osobito u zaštiti bioraznolikosti mora.

crikvenica bus

Komentari