Bečki bal se vraća u Opatiju!

384
bečki bal

Opatijski 13. Bečki bal bit će održan u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner 23. rujna ove godine, nakon trogodišnje pauze zbog pandemijskih razloga. Novouređeni hotel Kvarner s Kristalnom dvoranom ovogodišnjem će izdanju svečane priredbe dati dodatni sjaj.

Program Bečkog bala su predstavili gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, organizator i nositelj licence Bečkog bala Andreas Madejski i predsjednica Lions cluba Opatija Dragica Rosić.

Program počinje u 20,30 sati nastupom eminentnog orkestra Wiener Strauss Capelle i plesne škole Tanzkomitee. Večera nudi tradicionalni bečki meni te sacher tortu s pjenušcem na terasi.

Dan ranije, u petak 22. rujna na terasi hotela Kvarner bit će organizirana degustacija bečkih vina od 18,00 sati te humanitana modna revija od 19,30 na koju je ulaz slobodan.

Opatijskom Bečkom balu odazvat će se brojni ugledni gosti, a među njima i austrijski veleposlanik te predstavnici Grada Beča.

“Posebno nam je zadovoljstvo što se Bečki bal vraća u Opatiju, zahvaljujem organizatorima na uloženom trudu. Bal je svojevrsna povijesna spona Opatije s Austrijom i Bečom te nastavljamo i dalje raditi na našim izvrsnim odnosima. Vatromet koji ćemo organizirati na balu će biti bešuman, prvi takav u Opatiji i nadamo se da time uvodimo nove standarde za sve ostale proslave u Opatiji”, kazao je gradonačelnik Kirigin.

Manifestacija ima i humanitarnu notu jer Lions klub Opatija organizira humanitarnu akciju za 9 -ogodišnju slabovidnu djevojčicu, prikupljena sredstva bit će usmjerena za pomoć pri liječenju.

Ulaznice za Bečki bal se mogu kupiti u Festivalu Opatija i na www.beckibal.com po cijeni od 50 eura.

Komentari