Autor Gospodara prstenova dobio svoj film, u kinima najesen

29

U trima filmovima njegovo je ime stajalo u odjavnoj špici, a sada se premješta u naslov filma. Engleski pisac koji se proslavio po fantastičnoj trilogiji koja je postala klasik, John Ronald Reuel Tolkien postao je glavni lik filma Tolkien. Slavni pisac koji se rodio prije dva stoljeća, a slavu doživio posthumno bio je inspiracija redatelju Domeu Korukovskom.

Tolkien je film zasnovan na životu čovjeka koji je prebrodio Bitku na Sommi kako bi postao slavan pisac. Od rovovske groznice pratile su ga zapanjujuće imaginacije, koje je pretvorio u romane. U filmu se između ostalog prikazuje i kako je nastala kultna trilogija te kako se Tolkien upoznao sa svojom budućom ženom.

Tolkiena glumi Nicholas Hoult, a njegovu ženu Lily Collins. Scenaristi su David Gleeson i Stephen Beresford. Tolkienov sin i obitelj nisu podržavali snimanje filma, kao što ni ne gaje simpatije prema ekranizaciji Gospodara prstenova.

Film je u Velikoj Britaniji premijerno prikazan 3. svibnja, a u SAD-u se očekuje premijera 10. svibnja. U Hrvatsku film u Cinestar dolazi u rujnu.

TOLKIEN

[TRAILER]Znaš li koje je književne i kino hitove napisao J.R.R. Tolkien?TOLKIEN u rujnu u CineStaru.

Objavljuje CineStar Cinemas Hrvatska u Petak, 15. ožujka 2019.

 

Komentari