Art a la carte: TV premijera nagrađenog omnibus filma „Meandri“ PUTOKAZA

44

Ove nedjelje, 17. listopada, u 22h, u emisiji Art a la carte, u umjetničkom programu HRT 3, gostuju Miranda Đaković i Gea Rajić, autorice nagrađenog omnibus filma  „Meandri“.  Nakon razgovora slijedi televizijska premijera ovog artističkog glazbenog filma koji se nedavno ovjenčao najvažnijom nagradom Međunarodnog festivala glazbenog filma u Parmi.

Podsjetimo, na Grand prix festivalu, kojim se nagrađuje najbolja filmska glazba i skladatelj, nagrada Violetta D’oro otišla je u ruke Mirande Đaković, utemeljiteljice i umjetničke voditeljice Putokaza, ujedno autorice glazbe i tekstova albuma „Meandri“.

Omnibus „Meandri“  vizualna je inačica posljednjeg istoimenog albuma Putokaza, a kako kažu u najavi HRT-a, film uranja u svijet simbola, mitologije i ambijentalnosti, s puno prostora za različita tumačenja. U emisiji će se predstaviti cjelokupni kreativni proces od nastanka filma preko njegova prikazivanja u jedinstvenim audio-video projekcijama na pročeljima zgrada u sedam riječkih četvrti, kao i insert iz dokumentarističko-umjetničke nadogradnje omnibusa, „Murali (u)lice“.

Naposlijetku, unutar emisije bit će premijerno prikazan cijeli omnibus film „Meandri“.

Art a la carte_Miranda Đaković i Gea Rajić u studiju 6 uz urednicu Janu Haluzu_fIvanMokrovic

L.B.

Komentari