APURI proslavila 16 godina djelovanja izložbom i “klop-artom”

38

Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci danas je obilježila 16 godina djelovanja otvaranjem izložbe te “klop-artom”. U izložbenom prostoru Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci otvorena je izložba studentskih radova s Katedre za intermediju, a projiciran je i rad “Osobni rezovi” iz 1982. godine umjetnice Sanje Iveković iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Od studenata izlažu Mia Kršul, Nikolina Filipović, Anja Krizmanić, Ema Mandarić, Nadia Domijan, Anamarija Špicar, Anđela Brzaj, Marko Mrvoš, Tonka Špoljar, Emili Mudrić, Klara Dujmović, Juraj Bačić, Luna Strmotić i Gea Rajić, dok su mentori Ingeborg Fülepp, Stanko Herceg, Petra Mrša, Ivan Vranjić i Sanjin Stanić.

Samo u 2021. godini profesori i asistenti ostvarili su 143 umjetničke aktivnosti, a na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci provedena su 52 projekta. U povodu Dana Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci svim je studentima Akademije darovao besplatnu ulaznicu za izložbu te na jedan termin filmskog programa Sanje Iveković u Art-kinu, koji započinje danas.

apuri

apuri

apuri

apuri

klop art

Foto: Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci FB

L.B.

Komentari