Amira Medunjanin predstavlja “Damar” u Lisinskom

Slavna po cijeloj Europi

183

Poznata interpretatorica, čuvena u svim dijelovima Starog kontinenta i “balkanska Billie Holiday “, Amira Medunjanin će 5. prosinca nastupiti u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski. Zajedno s nadarenom pjevačicom biti će njezina uhodana ekipa vrhunskih glazbenika: pijanist iz Pariza, Bojan Zulfikarpašić, gitaristi Boško Jović i Ante Gelo pa kontrabasist Zvonimir Šestak, uz poznati ansambl Zagrebačkih solista.

Medunjanin je prije godinu i pol dana nastupila u istoj dvorani, a za nekoliko dana predstavlja hrvatskoj publici nove aranžmane poznatih sevdalinki. Interpretatorica uspješno oživljava davne melodije koje stoljećima čine i čuvaju bogatu kulturno glazbenu baštinu Bosne i Hercegovine. Također će interpretirati dvije originalne autorske kompozicije.

Novi, peti studijski album “Damar” će zagrebačkim ljubiteljima sevdaha biti predstavljen pod nazivom: “Pjevat ćemo što nam srce zna”! Damar znači “životnu snagu, strast za postojanjem ili življenje punim dahom”. Damar je i razlika između “biti živ” i “živjeti”.
-Predanje kaže da se damar jednima ostvaruje, dok ga drugi ne posjeduju- ističe umjetnica. Smatram da ga svi imamo, ali potrebna je prava, istinska ljubav da bi se pokrenuo.

Čuveni književnik Aleksandar Hemon je u predgovoru ostvarenja podvukao:
-Zanimljivo je zadovoljstvo svakodnevno proživljeno koje nadahnjuje najstarije pjesme i naracije koje izražavaju bol, ali i radost. Upravo se i radi o istovremenom prisustvu tuge i onoga što nas čini ljudskim, označavajući dušu. Sadržaji melodija čine da pronalazimo popratne svjetove i nas same.

Džana Mujadžić

Komentari