Američka Večer plesnih koreografija u HKD-u uz Gaspard&Dancers

85
Gaspard&Dancers

Plesna kompanija Gaspard&Dancers, koja nam dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, po prvi će se puta predstaviti u Hrvatskoj 8. listopada u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U toj Večeri plesnih koreografija riječka će publika moći svjedočiti virtuoznosti osmero izvrsnih plesača koji će se predstaviti kroz cjelovečernji program sastavljen od pet različitih koreografija – Sodo/Waterfall, Noula, 27, Pothos i L’esprit/The spirit. Kuriozitet ove večeri je i da će dvije od koreografija (Sodo/Waterfall i Noula) doživjeti i svoju svjetsku premijeru upravo na sceni HKD-a.

Američki koreograf Gaspard Louis, rodom s Haitija, osnovao je kompaniju Gaspard&Dancers 2009. godine, s kojom gostuje širom Sjedinjenih Američkih Država, kao i na pozornicama diljem svijeta (Bermuda, Rusija, Južna Koreja…). Gaspard Louis svoju inspiraciju pronalazi u raznolikom spektru tema – od katastrofe izazvane potresom na rodnom Haitiju, do inspiracije likovnim djelom Jean-Michela Basquiata.

Susan Broili iz The Herald Suna za koreografije Gasparda Louisa kaže:
Njegov rad… pokazuje njegovu vlastitu kvalitetu pokreta izvedenih bez ikakvog napora, čak i kada zahtijeva veliku snagu, fleksibilnost i kontrolu. Njegov rad utjelovljuje emocije koje dotiču srž naše ljudskosti.

Večer plesnih koreografija rijetka je prilika u našem gradu za takvu plesnu poslasticu, koju svakako ne smijete propustiti.

Ulaznice: mojekarte.hr

L.B.

Komentari