Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci predstavlja prvu virtualnu izložbu!

26

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci predstavlja prvu virtualnu izložbu, i to studentskih umjetničkih radova.

Umjetnička galerija APURI u skladu s njezinom misijom pokrenula je digitalnu online izložbu i YouTube kanal APURI kako bi nastavili s prikazom umjetničkih djela studenata kroz ovu pandemiju i postavili nove temelje za buduću prepoznatljivost i vidljivost umjetničko-znanstvene produkcije Akademije. Za jedinu Akademiju primijenjenih umjetnosti u Hrvatskoj ova  je godina značajna i jer slavi 15 godina od svojeg osnutka. Najavljena izložba jedan je u nizu događanja kojim će se obilježiti ova važna obljetnica.

Digitalna fotogalerija online izložbe, Instagram Akademije, YouTube kanal APURI i YouTube kanal  Centra za inovativne medije APURI posvećeni su studentima i nastavnicima koji su se iznenada našli odsječeni od svojih radnih prostora, ali su otkrili nove, raznovrsne načine pristupa umjetničkom i obrazovnom radu, prihvaćajući tehnologiju kao način na koji mogu podijelili svoju kreativnu perspektivu s javnosti.

Studenti, nastavnici i asistenti APURI su poput mnogih inovativnih umjetnika i kulturnih djelatnika, korištenjem suvremene tehnologije stvorili različite virtualne kanale čiji je cilj promocija rada studenata te kreiranje  prostora za nove mogućnosti povezivanja sa širom publikom.

Izložbu možete pogledati na ovoj mrežnoj stranici, a izložba će se nadopunjavati tijekom lipnja i srpnja. Pratiti ćemo novine akademije i obavijestiti vas o njima kao i do sad.

Komentari