7. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

Predstavljen program 7. Ljetnih noći u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, a koji će trajati od 28.6. do 06.8.2016.

321

Već sedmu godinu zaredom zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu upotpunit će Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu koje ove godine traju od 28.6. do 06.8.2016.

Na ovogodišnjim Ljetnim noćima bit će izveden čak 21 naslov, a osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput SHAKEspeare na EXit, Kako misliš mene nema?!, Kreket, Crveno, CABAres CABArei, Izložak br. 49, Balon, Münchhausen…, publika će moći pogledati i pet regionalnih i četiri domaća gostovanja te jednu pretpremijernu izvedbu.

Program 28.6. otvaraju gosti iz Narodnog pozorišta Sombor s nagrađivanom predstavom o Thomasu Mannu “Čarobnjak“, a iz regije će im se tijekom Ljetnih noći pridružiti i Atelje 212 iz Beograda s predstavom “Konstelacije“, zatim Mikser Teatar iz Novog Sada s jednom od najtraženijih predstava u regiji “Dogville“, rađenoj prema scenariju istoimenog filma Larsa von Triera, Altteatar iz Sarajeva s hit predstavom “Dame biraju” te mladi umjetnici iz Ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić” iz Beograda s predstavom “Odlazni terminal“.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati nagrađivanu predstavu HNK-a Osijek 260 dana, legendarne “Stilske vježbe” Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, “Nemreš pobjeć od nedjelje” Ludens Teatra te Shirley Valentine Kazališne grupe Lectirum.

Za sam kraj Ljetnih noći, Teatar EXIT pripremio je pretpremijernu izvedbu predstave “Taksimetar” Gorana Vojnovića, u režiji Matka Raguža, u kojoj igraju Zijad Gračić i Robert Budak.

Ulaznice za predstave mogu se kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt ili putem Ulaznica.hr. Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na web stranici Teatra Exit.