6. Festival Smoqua za Pravednost, sestrinstvo i solidarnost!

96
smoqua

Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom PaRiter poziva vas na šesti Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua koji će se održati od 13 do 15. listopada na nekoliko lokacija u gradu Rijeci. Ispunjena srca iščekujemo više od 30 aktivista i aktivistkinja te umjetnica i umjetnika iz Europe i SAD-a s kojima ćemo provesti nezaboravna tri dana festivala kroz 18 događaja na hrvatskom i engleskom jeziku.

djica časna sestra

Kroz projekcije filmova, razgovore, igre, živu knjižnicu, radionice, performanse i druge aktivnosti ponovno ćemo proslaviti zajedništvo i uključivost u sigurnom prostoru i podržavajućem društvu. Ovogodišnjom temom “Pravednost, sestrinstvo, solidarnost” pozivamo sve na promišljanje o ovim pojmovima iz različitih perspektiva, oslanjajući se na zajedničko iskustvo društvene i kulturne opresije. Kao i svake godine, posjetitelji i posjetiteljice festivala mogu učiti kroz razmjenu iskustava, promišljanje, propitivanje, te iskusiti queer i feminističku kulturu. Iz ovogodišnjeg programa izdvajamo događaje LORI Grupe mladih World Cafe: Queer Youth for You(th) i Nabrzaka – queer speed-dejtanje prvog dana festivala, besplatne projekcije umjetničko-dokumentarnih filmova u Art-kinu drugog dana te otvorenje rada austrijske street art umjetnice Chinagirl trećeg dana festivala. Festivalsko grand finale, Queer-UP! Party u subotu predstavit će drag show Karmen Daš iz Maribora i DJicu Časna sestra iz Beograda.

karmen das drag show

Cijeli program na engleskom jeziku dostupan je ovdje, a na hrvatskom jeziku ovdje. Festival Smoqua organizira Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom PaRiter.

L.B.

Komentari