4 autora u Relativnoj galeriji Rijeka

95

U Relativnoj galeriji koja se nalazi na adresi Pomerio 18 u Rijeci, u srijedu 10. ožujka u 18:30 sati otvara se izložba 4 autora. Izložba će trajati do 3. travnja 2021. i moći će se razgledati u radnom vremenu galerije (uto, sri, sub 10-12; pon-pet 17-19).

Na otvorenju će organizatorica/voditeljica izložbe Lea Maravić interaktivno provesti publiku kroz izložbu i predstaviti četvero slikara na topao i prijateljski način, pri čemu publiku uvodimo u ugodan svijet lijepih umjetnosti koji nije hladan, zamoran ili nerazumljiv već naprotiv, ispunjavajući.

Svaki autor će se kroz kratku anegdotu o svom umjetničkom stvaralaštvu predstaviti publici.

Lana Gržetić, Jelena Sitar Barbarić, Ivan Tomečak i Sanjin Bakotić autori su jedinstvenih opusa, svatko konzistentno slijedeći svoje teme, stilove i autentični izraz. Upravo to je posebnost ove izložbe budući da je svaki autor predstavljen u zasebnoj prostoriji galerije i ima svoju malu samostalnu izložbu što publici otvara četiri slikarske osobnosti, četiri različita svijeta, četiri energije. Rad koji je pomno odabran i pripremljen za izlaganje publici je dosad uglavnom bio nepoznat, što zbog toga što su naši umjetnici mladi po godinama ili po slikarskom stažu ili što u gradu s premalo galerijskih prostora autori nemaju mogućnost susresti se s publikom, čime publika ostaje uskraćena za umjetničko djelo, a autor za povratnu informaciju, priznanje i zahvalnost okoline. Relativna galerija, svojim aktivnim izlagačkim pristupom, nastoji omogućiti ovaj susret u najvećoj mogućoj mjeri.

Organizator izložbe je Kreativna industrija Europe, udruga umjetnika i građana koji aktivno žive humanističke ideale i umjetnošću i kulturom pridonose ljepšem i pravednijem svijetu.

Komentari