30. jubilarna likovna izložba na otvorenom “Pul Kaštela” ove nedjelje na Trsatu

623

U nedjelju, 3. srpnja 2022. održava se jubilarna, 30. likovna izložba na otvorenom “Pul Kaštela”. Također, obilježava se i 30. obljetnica osnutka Kluba prijatelja Grada Trsata.

Najveća likovna izložba na otvorenom u Rijeci

Pul Kaštela najveća je likovna izložba na otvorenom u gradu Rijeci te jedna od najvećih u regiji, a prošlih godina privukla je više stotina sudionika-izlagača (prosječno više od 100 sudionika na svakoj izložbi) – akademskih umjetnika, amaterskih umjetnika i studenata primijenjenih umjetnosti te fotografa. Izložbu je posjetilo više tisuća posjetitelja, a tome svjedoče i brojne objave na društvenim mrežama.

O interesu za ovogodišnje izdanje izložbe “Pul Kaštela” svjedoči event stranica na Facebooku, gdje je vidljiv interes više stotina posjetitelja. S obzirom na tradicionalno veliku posjećenost, čak i tokom 2020. i 2021. kada su epidemija i prateće mjere značajno ograničile mogućnosti, te planirano spektakularno jubilarno izdanje izložbe na tragu 2017. godine, očekujemo veliku navalu posjetitelja koji ove godine očekuju nešto još bolje i zanimljivije.

Svečano otvorenje započinje u 11 sati

Svečano otvorenje izložbe počinje u 11:00 sati na prostoru ispred Svetišta Majke Božje Trsatske, a uveličat će ga nastup Prvih Riječkih Mažoretkinja te Gradske Glazbe Trsat.

Izložba “Pul Kaštela” trajat će tokom cijeloga dana, a likovni umjetnici svoje radove, kao i svake godine, izlagat će duž Ulice Petra Zrinskog. Svečana dodjela nagrada za najbolje radove u kategorijama akademskih radova, radova umjetnika amatera, studentskih radova te ex-tempore bit će, uz prigodni glazbeni program, organizirana na prostoru ispred Mira Junaka na Trsatskoj Gradini, s početkom u 19:00 sati. 

“Ove godine očekujemo rekordan broj sudionika – izlagača budući da je putem obrasca za predprijavu svoje sudjelovanje najavilo već preko stotinu umjetnika, a službene prijave su na dan izložbe (na licu mjesta). Dosad najveći broj sudionika imali smo 2017. i 2018. godine sa 120 sudionika – izlagača”, poručuju organizatori.

L.B.

Komentari