23. Tjedan mozga u Rijeci otkriva što se nalazi iza kulisa našeg uma

203
mozak

23. Tjedan mozga održat će se u Rijeci od 11. do 17. ožujka, a ove godine donosi intrigantu temu kroz koju svim zaljubljenicima u tajne mozga otkriva što se to nalazi ”Iza kulisa našeg uma”.

Zavirit ćemo ispod površine kroz proučavanje filozofskog stajališta o razlikama i sličnostima uma i mozga, zatim kroz upoznavanje s pouzdanim tehnikama rješavanja stresa te naposljetku kroz predstavljanje suvremenih tehnologija s primjenom u području neurologije, kao i postignuća koje su omogućile.

U skladu s ciljem i dugogodišnjom tradicijom projekta Tjedan mozga, u sklopu bogatog sedmodnevnog programa organizatori su pripremili raznovrstan izbor stručnih predavanja za sve dobne i populacijske skupine, kao i zabavno-rekreativni program. Razdoblje od 11. do 17. ožujka obilježiti će obilje predavanja, tribina, radionica i zabavnog sadržaja od kojih izdvajamo neke: Znakovni jezik, Mindfulness, yoga i anksioznost, Mentalno zdravlje djece i mladih, Lumboishijalgija iliti išijas, tematski pub kviz, filmska večer…

Kao i svake godine, ulaz na sva događanja u sklopu Tjedna mozga Rijeka je besplatan, a pridružiti se mogu svi zainteresirani studenti i građani.

Komentari