2021. proglašena godinom čitanja!

14

U sklopu Godine čitanja održat će se niz aktivnosti i edukacija za odgojno-obrazovne radnike koji će promicati čitanje i čitalačku pismenost kod djece i mladih.

Agencija za odgoj i obrazovanje u 2021. godini ima u planu stručna usavršavanja učitelja i nastavnika hrvatskoga jezika te interdisciplinarna stručna usavršavanja za učitelje i nastavnike svih predmeta i predmetnih područja te odgajatelja, odgojitelja i stručnih suradnika. Osim poticanja čitanja cilj je podržati i čitalačku pismenost kod djece i mladih.
Tijekom Godine čitanja osmislit će se i provoditi nove aktivnosti (dodijeliti nagrada za najbolju knjižaru, objaviti natječaj za najbolju videonajavu knjige za učenike osnovnih i srednjih škola, proglasit će se ambasadori čitanja, organizirati međunarodna konferencija o čitanju, dodijeliti nagrada mladih za književnost, organizirati mala noćna čitanja i dr.) koje će doprinijeti afirmaciji čitanja. Aktivnosti koje Ministarstvo kulture i medija i drugi dionici u kulturi redovno provode u cilju promocije knjige i čitanja, tijekom Godine čitanja dobit će dodatnu vidljivost.

Komentari