20. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom započeo u Rijeci

100
20. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „I-Fest“.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan je 20. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „I-Fest“.

U sklopu Festivala koji se održava od 2003. godine, u sklopu projekta Grada Rijeke „Rijeka- zdravi grad“, svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća prezentira preko 400 učesnika, djece i odraslih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

U jutarnjem djelu programa Festivala nastupili su najmlađi sudionici. U večernjem djelu programa nastupili su oni nešto stariji izvođači, a voditeljske palice bile su u rukama Isabelle Hujić, Gordane Rogić, Beate Heic i Dražena Turine Šajete.

20. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „I-Fest“.

Osim samog događanja u HKD-u, u sklopu Festivala kreativni radovi sudionika izloženi su i u dva izloga zgrade Gradske uprave, kao i na adventskoj kućici na Korzu.

U ime Grada Rijeke, programu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković.

Osim samog događanja u HKD-u, u sklopu Festivala kreativni radovi sudionika izloženi su i u dva izloga zgrade Gradske uprave, kao i na adventskoj kućici na Korzu.  U ime Grada Rijeke, programu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković.

Ove godine u programu Festivala sudjelovali su Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Rijeka, Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić Sušak, Dječji vrtić More, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Osnovna škola Gornja Vežica, Osnovna škola Kantrida, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Udruga “…i djeci s ljubavlju” i Modna agencija Glamour Tara.

20. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „I-Fest“. 20. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „I-Fest“. 20. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „I-Fest“.

L.B.

Komentari