Kreće outdoor turizam – prijavite se na trail utrke Velebit i Sutjeska

22

S relaksiranjem epidemioloških mjera kreće i aktivni turizam. Riječ je o utrkama po prirodnim ljepotama Velebita i Sutjeske.

Naturel Velebit Trail 2020. ljubitelje aktivnog turizma uveseljava od 2003. godine, a ovogodišnje 18. izdanje započinje 21. lipnja kada ćete moći uživati u različitim kategorijama od 7 kilometara na tzv. Light kategoriji, 14 kilometara u Active kategoriji, 25 kilometara u Challenger kategoriji ili pak 42 kilometra u Marathon kategoriji. Lokacija na kojoj će se održavati Naturel Velebit Ultra Trail 2020 jest Stari grad Paklenica, Nacionalni park Paklenica i Park prirode Velebit. Prva 3 mjesta u svim kategorijama za žene i muškarce bit će nagrađena, a u Light kategoriji nagradu dobivaju i prvih 3 plasiranih djevojčica i dječaka ispod 12 godina.

U slučaju odgađanja utrke , a zbog eventualnih loših vremenskih uvjeta ili drugih nemogućnosti, nema povrata depozita, no sudionici mogu uzeti svoj startni paket. U slučaju otkazivanja utrke zbog loših vremenskih uvjeta ili drugih nemogućnosti, nema povrata depozita, no sudionici mogu uzeti svoj startni paket.
Više informacija oko same utrke i prijave možete pronaći na ovoj poveznici.

Sutjeska 2020. održava se 1. kolovoza na lokaciji bazena na Tjentištu, a zainteresirani će se natjecati u kategorijama Pionirska koja iznosi 7 kilometara, kategoriji Skojevska od 14 kilometara, Proleterska od 20 kilometara i Udarna od 45 kilometra. Nagrade će se dodijeliti za prva 3 mjesta u svim kategorijama za žene i muškarce, a u Pionirskoj kategoriji poklon pakete dobivaju prvih troje plasiranih djevojčica i dječaka godišta 2008. ili mlađe.

U slučaju odgađanja utrke na nedjelju, 2. kolovoza ili sljedeći vikend, a zbog eventualnih loših vremenskih uvjeta ili drugih nemogućnosti, nema povrata depozita. U slučaju otkazivanja utrke zbog loših vremenskih uvjeta ili drugih nemogućnosti, sudionici mogu uzeti svoj startni paket i iskoristiti obrok te dobivaju povrat od 10 eura iznosa određene kategorije. Uplatom članarine/participacije natjecatelji postaju članovi Kluba pustolovnih sportova Multisport, a uplaćeni depozit i startnina pokrivaju članarinu KPS Multisporta za mjesec kolovoz / 2020.

Dodatne informacije vezane uz utrku i prijavu možete pronaći na ovoj poveznici.

Zbog situacije s koronavirusom, uvedene su i posebne mjere pa tako na prijavama, startu i cilju utrke nikada neće moći biti više od 50 prisutnih sudionika. Nadalje, na okrjepnim stanicama sudionici moraju koristiti svoju čašu za vodu, a na cilju se sudionici ne smiju zadržavati. Svi sudionici moraju se pridržavati svih preporuka Stožera civilne zaštite i socijalne distance u svim elementima utrke. Sudionici moraju slijediti isključivo označenu trasu sukladno svojoj kategoriji, a zabranjeno je korištenje putova izvan staze i kraćenje staze. Sudionici se natječu na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se Pravila, propisa i regulacija Treking lige 2020. te moraju nositi svu propisanu opremu (mobilni telefon, zviždaljka, astro folija, kapa protiv sunca, vreća za smeće, vodič za utrku, upute i zemljovid, kopija osobnih dokumenata, set prve pomoći, bidon ili čaša za točenje vode na okrjepnim stanicama, GPS uređaj za kategoriju od 50 milja te čelna lampa s rezervnim baterijama za kategoriju Marathon). Isto tako, sudionici moraju nositi startni broj tijekom cijele utrke i pridržavati se pravila o kretanju u prometu budući da utrka u određenim dijelovima prolazi prometnicama, a maloljetne osobe mogu sudjelovati isključivo uz pratnju punoljetne osobe i na odgovornost roditelja. Nepridržavanje pravila rezultira diskvalifikacijom. Za hitne slučajeve angažirano je dežurstvo Gorske službe spašavanja i liječnička služba.

Komentari