Kreće novi ciklus Škole za razvedene roditelje u Centru za pružanje usluga u zajednici Tić!

84
razvod

Ciklus škole za razvedene roditelje odvijat će se od 31. siječnja do 28. veljače, svake srijede od 17:00 do 18:30 sati u prostoru Centra za pružanje usluga u zajednici Tić, na adresi Beli Kamik 11.

Centar za pružanje usluga u zajednici Tić provodi program Škole za razvedene roditelje od 2007. godine, a namijenjen je roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Program je namijenjen roditeljima koji žele znati više o utjecaju razvoda na razvoj djece, o tome kako pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti, a moći će saznati i o vještinama konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.

Teme predavanja tijekom pet ciklusa bit će etape razvoda, kako razvod utječe na djecu, koji su rizici i posljedice sukoba među roditeljima, koji su dobri, a koji loši oblici komuniciranja te pozitivno roditeljstvo.

Program je besplatan za sve zainteresirane, a za vrijeme trajanja edukacije ponuđene su i kreativne radionice za djecu sudionika starosti 4+.

Obavezne su prijave putem e-obrasca koji je također dostupan i na Facebook stranici Centra Tić ili telefonom 051 215 670.

Više informacija o navedenom programu dostupno je na web stranici Centra za pružanje usluga u zajednici Tić.

Centar za pružanje usluga u zajednici Tić, Rijeka

Centar za pružanje usluga u zajednici Tić je javna ustanova socijalne skrbi koja pruža psihosocijalnu pomoć djeci, mladima i njihovim obiteljima kroz program poludnevnog boravka, savjetodavnu stručnu pomoć te preventivnu djelatnost.

Poludnevni boravak je usluga koja se pruža temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Djeci se pruža stručna pomoć obzirom na poteškoće koje imaju, podrška u ispunjavanju školskih obaveza te nude različite edukativne i kreativne aktivnosti u slobodno vrijeme. Istovremeno se i roditeljima/skrbnicima pruža potrebna pomoć kako bi se efikasnije nosili s roditeljskom ulogom i kako bi dobili uvid u postupke koji pomažu zdravom psihosocijalnom razvoju djece.

Savjetodavna stručna pomoć pruža se djeci i mladima koji imaju iskustvo ili su u riziku za zlostavljanje (seksualno, emocionalno, fizičko; vršnjačko nasilje) i/ili zanemarivanje te njihovim nezlostavljajućim roditeljima, skrbnicima i obiteljima kao i obiteljima kod kojih postoji rizik pojave zlostavljanja (visoko konfliktni razvodi). Usluge su za sve korisnike besplatne, a za dolazak nije neophodna uputnica, kako bi se olakšao i ubrzao proces traženja i dobivanja stručne pomoći.

Rano otkrivanje i prevencija zlostavljanja i zanemarivanja djece te povećanje informiranosti i osjetljivosti društva u svezi problema zlostavljanja kao i adekvatnog načina njegova rješavanja. U tom smjeru Centar Tić, pored ostalih aktivnosti, kontinuirano provodi projekte u zajednici kako fokusirane na smanjivanje i prekid nasilja među djecom te jačanju svijesti o vlastitim pravima i odgovornostima. Dio tih preventivnih programa je i „Škola za razvedene roditelje“ – program psihološke  podrške razvedenim roditeljima.

Komentari