Kostrenska đirada 2019. – Vidimo se “kod sidra”!

53

U subotu 12. listopada, od 10 do 12 sati, u Kostreni će se održavati sportska manifestacija Kostrenska đirada 2019.

Sportsko natjecanje u kojem sudjeluje 200-tinjak natjecatelja različitih uzrasta, ove godine upotpunit će program pod nazivom Dan zdravlja, u organizaciji Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ. 

Okupljanje sudionika predviđeno je na parkiralištu “kod sidra”, u ulici Šetalište kostrenskih pomoraca.
Start prve utrke je u 10 sati, a Kostrensku điradu otvorit će utrka najmlađih natjecatelja iz vrtića “Zlatna ribica”, potom slijede utrke starijih vrtićkih skupina, utrke učenika svih razreda iz OŠ Kostrena, revijalne utrke umirovljenika i osoba s invaliditetom te utrka juniora na ruti od 3,5 kilometara.

Proglašenje pobjednika održat će se oko 12 sati na parkiralištu u Žurkovu gdje su planirane i aktivnosti u sklopu Dana zdravlja – natjecateljski poligon za djecu, besplatna zdrava hrana, savjeti liječnika, mjerenje tlaka i šećera u krvi kao i tradicionalno zabavno natjecanje u potezanju konopa za sve sudionike Kostrenske đirade.

Manifestaciju organiziraju Sportska zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena i Savjet mladih Općine Kostrena, u suorganizaciji s Odborom za sport i tehničku kulturu Općine Kostrena, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Kostrena, Komunalnim društvom Kostrena, Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo PGŽ, uz potporu Dječjeg vrtića Zlatna ribica i Osnovne škole Kostrena.

Kostrenska đirada-plakat (2)

Radi održavanja manifestacije, 12. listopada od 8 do 13 sati, bit će zabranjen promet i parkiranje vozila na dionici od raskrižja ulice Šetalište kostrenskih pomoraca s nerazvrstanom cestom na k.č. 3005 kod „sidra“, prema naselju Paveki i do parkirališta Nova Voda.

Zatvorena će biti i cesta koja vodi prema uvali Žurkovo. Od tog režima izuzeta su jedino interventna vozila i vozila organizatora nužna za provedbu događaja.
Tijekom zabrane prometa autobusna linija 10A vozit će državnom cestom D8 prema voznom redu.

Komentari