Korzo se kreće zajedno s trideset klubova u kampanji Rijeka u kretanju

94

U sklopu kampanje „Rijeka u kretanju“, Grada Rijeke i Plive i eventa pod nazivom „Korzo se kreće“ svaki klub imati će svoj aktivni dio Korza , svoju „zonu“, za atraktivnu prezentaciju. Zainteresirani građani mogu popričati s trenerima i članovima te naravno saznati što odabrati i gdje doći na prvi trening. Početak jeseni pravo je vrijeme za uskočiti u tenisice i sportsku odjeću, vrijeme za aktivnu rekreaciju. Aerobik, pilates, alpinizam, atletika, capoeira, jedrenje, kuglanje, orijentalne i borilačke vještine, parkour, plivanje, triatlon, fitness, zumba, rugby i ples  samo su neke od aktivnosti koje će se predstaviti na Korzu.

Zabavni program odvijati će se i na stage-u gdje će osim plesne i sportske prezentacije nastupiti i Mali Riječani i Morčići, Dječji zbor Torretta te Vokalno plesna skupina Fame.

Uz atraktivan program u sportskim zonama i na stage-u,  „Korzo se kreće“ donosi i mnoge aktivne zanimljivosti u kojem će se i građani moći okušati. Tako će udruga Zumba Rijeka ekskluzivno predstaviti prvi put u Hrvatskoj, novi Zumba fitness program  Zumba Sentao™ , koji se izvodi na stolicama, a dvadesetak građana moći će ga vježbati sat vremena zajedno s članovima udruge ispred Radio Rijeke.

Istovremeno, Riječki alpinistički klub,na adresi Dolac 9a, otvoriti će svoja vrata, kako bi se zainteresirani građani mogli  okušati u penjanju u na umjetnoj stijeni.

Planinarsko društvo Kamenjak spustiti će planinarsko uže s balkona Radio Rijeke, kako bi budućim planinarima predstavili tehnike  i vještine uspona, vezanja čvorova, ukopčavanja penjačkog pojasa. Članovi društvo s lakoćom će se uspinjati i spuštati, no svi građani koji žele, moći će se uz nadzor, okušati se u planinarenju na balkon Radio Rijeke.

Nakon završetka programa na Korzu, točnije od 21 pa sve do 24 sata, ljubitelji plesa i vrućih ritmova salse moći će se pod stručnim vodstvom Plesnog centra Salsero okušati na terasi Fiorello puba u maloj školi salse i zabavnim salsa animacijama na party-u pod nazivom SalSabor@Fiorello.

„Korzo se kreće“ samo je jedna od niza aktivnosti kampanje Rijeka u kretanju, Grada Rijeke i Plive, koja ima za cilj promovirati fizičku aktivnost, kao način poboljšanja cjelokupne kvalitete života.  Tako će 29. rujna biti održan Piknik na Riječkim šetnicama, a 13. Listopada Art Molo logo, događanja koja promoviraju kretanje, hodanje po riječkim gradskim šetnicama, koje su namijenjene svim građanima.

Neka fizička aktivnost ili lagana šetnja postanu vaša rutina, jer SAMO 30 minuta kretanja dnevno dovoljno je za zdrav život.
Medijski pokrovitelji kampanje Rijeka u kretanju – Novi List, Kanal Ri, Radio Rijeka, Soundset Trsat, Mojarijeka, Teklić.

Komentari