U petak i subotu Rijeka je s pravom postala centar alternativne scene i ljubitelja žestokih nota. Kao i svake godine do sada, riječka Hartera bila je domaćin četvrtog izdanja festivala, koji je privukao brojne posjetitelje željne energične glazbe i provoda, i naravno, ispunio sva očekivanja.

Na dva dana, u organizaciji udruge Ri Rock, posjetitelji su mogli pobjeći od svakodnevne rutine i prepustiti se uživanju u zvukovima moćnih gitarskih riffova, vrhunskih nastupa kvalitetnih domaćih i regionalnih metal bendova uz bogati popratni program. Za svakoga ponešto !

U petak su stageom vladali: talijanski bendovi Ultra Violence i Ad nauseam, slovenski Eruption i Mist te domaći bendovi Po’ metra crijeva, Meant to be i Epicentar.

Najveću euforiju među publikom definitivno je odnio nastup prvog i jedinog Ča-Metal™ benda – Po’ Metra Crijeva, čiji je spektakularan nastup bio nagrađen snažnim vrištanjem, divljanjem, poganjem i skakanjem, baš u pravom stilu hard core metalaca. Bend inače inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu rade pod utjecajem istarske ljestvice i death metala.

Foto: Blue Photography

Subota je bila određena za izraelski bend Melechesh te domaće grupe Cold Snap, Czaar, Old Night, Diamond Dust i Chemical Exposure. Iako su domaće grupe u potpunosti izdominirale pozornicom, izraelska grupa Melecheh, koja originalnim “mezopotamskim metalom” dugo žari i pali underground scenom, oduševila je ljubitelje black metala.

Foto: Blue Photography

Od bogatog popratnog programa, istaknula se uvijek puna kuća strave, u kojoj su ljudi mogli pokazati svoje vještine na bubnjevima te popularan Glam Floor, koji je poslužio kao svojevrsna „chill“ zona za sve posjetitelje festivala. Na playlisti su se tako mogli naći hitovi bendova poput Pantera, Lita Ford, Danger Danger, Firehouse, Vinnie Vincent, Lizzy Borden, Britny Fox, kao i svašta nešto od Rainbowa i ranih Purplea pa sve do Brocas Helma, Angel Witcha i Cauldrona.

Za razbuđivanje i zagrijavanje prije koncertnog dijela drugog dana festivala bio je zadužen Dark “O” Metal Metlotrk – posebna utrka za metalce na metlama s bogatom nagradom za najbržeg i najspretnijeg metal-metlotrkača/čicu te Metal Beach – kupanje na plaži na Kantridi i prijeko potrebno osvježenje prije drugog dana festivala u Empeduja beach baru tj. Morskom Prascu 2,  gdje su posjetitelji mogli uživati u velikom izboru hrane, kao i povoljnom odabiru pića.

Foto: Blue Photography

Vrijedne organizatore i sve sudionike ovogodišnjeg uspješnog Dark “O” Metal Fest-a čeka zasluženi odmor, a mi se veselimo idućem i još snažnijem izdanju.

https://www.facebook.com/darkometalfest/

http://www.darkometalfest.com/


Dark „O“ Metal Fest je ljetni festival posvećen metal glazbi u organizaciji Udruge Ri Rock. Festival daje naglasak na najžešće note alternativne glazbe te je nastao kao odgovor na siromašnu ljetnu ponudu alternativnih događanja u Gradu Rijeci i nedostatka kvalitetnog Hrvatskog metal festivala.