Završena peta sezona radionica Let’s Talk About Music

103
Let' s Talk About Music
Foto: Kristina Barišić

I petu godinu zaredom uspješno je realizirana glazbeno edukativna radionica ”Let’s Talk About Music”. Desetoro polaznika/ica je u nešto više od dva mjeseca kroz pet modularnih predavanja i praktičan rad steklo osnovna znanja i korake k organiziranju glazbenih događanja.

Kao i u prijašnjim izdanjima radionica je bila besplatna i okupila je kvalitetne mentore koji su svoja znanja i iskustva prenijeli na polaznike/ice. Osnovni cilj radionice je poticanje mladih da se aktivnije uključe i bave glazbom kroz organizaciju događanja samostalno i/ili u suradnji s postojećim akterima na sceni.

Nakon uvodnog upoznavanja polaznika s voditeljima radionice, krenulo se u realizaciju modularnih predavanja od kojih je prvi priliku za rad dobio Antonio Karača (obrt Radnja, Zagreb). U modulu pod nazivom ”Vizualni identitet”, objasnio je  kako i na koji način dizajner surađuje s organizacijom ili tvrtkom u kreiranju vizuala, kako svoju djelatnost predstavlja krajnjim korisnicima – u našem slučaju publici.

Opis i strukturu cijelog organizacijskog procesa glazbenog događaja; od ugovaranja preko budžetiranja do same realizacije i ovoga je puta predstavio Filip Pack (tehničar u klubu Močvara, Zagreb).

Treći modul pod nazivom ”Marketing i odnosi s javnošću” održala je Jelena Androić (direktorica Liburnia Film Festivala). Jelena je kroz niz primjera i pitanja postavljenih polaznicima, dočarala cjelokupnu problematiku komuniciranja s medijima i publikom: od same motivacije publike za neko događanje do marketinških alata i načina njihove primjene u oglašavanju i komunikaciji sa svim dionicima.

Let' s Talk About Music
Foto: Kristina Barišić

Nimalo lagan posao u opisu tehničkih specifikacija i produkcijskoj pripremi (zvuk, rasvjeta, scenografija) i ove je godine pripalo Miranu Miliću (Studio Palach, Rijeka) koje je svoje izlaganje održao pod nazivom ‘Tehnička produkcija”.

Tijekom ili neposredno nakon samih modula, polaznici su dobili zadatke od samih mentora i na taj način su još više uzajamno ušli u problematiku svakog predavanja. Različita rješenja i razmišljanja pokazala su da su polaznici usvojili osnovna znanja i razumijevanje postupaka i metoda, koja primijenjujujemo u svakodnevnom radu. Istovremeno, kroz intenzivan praktični rad koji je uključivao festivalsku (Impulse Festival i Krk Etno Fest: Pul Kaštela) i koncertnu aktivnost (program pod nazivom Distune vam predstavlja) organizacije polaznici su dobili priliku primijeniti svoje znanje i nadograditi ga.

Let' s Talk About Music
Foto: Kristina Barišić

Novost u odnosu na prošla izdanja je uključivanje i samih glazbenika u radionicu. Tako su u modulu pod nazivom ”Upoznaj bend”, članovi riječkog benda The Black Room u ugodnoj konverzaciji s polaznicima, opisali svoja iskustva u radu s raznim organizatorima i svoju višegodišnju povezanost i suradnju s Distune promotionom.

Praktičan rad  je uključivao i posjetu polaznika nekolicini izvedbenih prostora kako bi stekli jasniji uvid u njihovo funkcioniranje i mogućnosti za organizaciju i realizaciju određenih kulturnih sadržaja.

Ne preostaje ništa drugo nego zahvaliti se svim akterima: od polaznika/ica preko mentora do vlasnika prostora na još jednoj uspješnoj suradnji. Ovogodišnje izdanje radionica Let’s Talk About Music u organizaciji Distune promotiona je sufinancirano sredstvima Zaklade Kultura nova i Primorsko – goranske županije

Let' s Talk About Music
Foto: Kristina Barišić

Komentari