Uz renomirane kineske glazbenike nastupit će i naša poznata akademska glazbenica, violončelistica Ana Rucner kao gošća ove, do sada, najveće hrvatsko-kineske glazbene manifestacije koja se održava u ovom dijelu Europe. Uz partnere iz kineske pokrajine Hebei organizaciju s hrvatske strane potpisuju Art Hill i Meritum komunikacije, dok su pokroviteljiFestivalaGrad Pula, Hrvatsko-kineski kulturni centar iKinesko Jugoistočno Europska Poslovna Asocijacija (CSEBA).

Haya band je jedan od najpoznatijih i često nagrađivanih bendova koji spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom. Njihovu originalnu fuziju tradicionalnih i modernih glazbenih elemenata vokalno oplemenjuje pjevačica DaiqingTana, nesvakidašnjeg glasa, koja ostavlja publiku bez daha.

Veličanstvenu interpretaciju klasične i tradicionalne kineske kulture u svom opusu publici će dočarati MuyeWu,poznati pijanist koji se školovao i na Visokom nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Parizu te naPariškom konzervatoriju. Ovaj glazbeni velemajstor i idol nacije, kojeg i francuski LeMonde često ističe, odvest će publiku iz kao kaosa u raj koristeći kompleksne glazbene interpretacije nabijene nježnim i intenzivno-strastvenim emocijama.

Mističnost humanističke Kine, egzotičan spoj istočnjačkih tradicionalnih gudačkih i drvenih puhačkih glazbalate lagane i tople note elektroničkih elemenata zapada prožimaju glazbeni opus najpoznatijeg new age glazbenika Zhihui Li-a. On dolazi u pratnji sa svojim glazbenicima koji će inovatorski spojiti nespojivo koristeći moć bubnjeva, perkusija, basa, gitare, violine, kineske citre, puhačkih instrumenata i osebujne vokalne izvedbe.

«U goste nam dolaze dragulji kineske glazbene scene koji će sa svojom autentičnom izvedbom i kompleksnom tehničkom podrškom očarati domaću i stranu publiku te na još neviđen i  originalan način predstaviti glazbeni izričaj prijateljski nam bliske Kine. Cilj nam je da s ovom glazbom protkanom večeri još jače povežemo Kinu i Hrvatsku, kako u kulturnom tako i u gospodarskom smislu s krajnjim ciljem stvaranja vrijednosti kroz sve sfere društva koristeći snagu i moć svima razumljivog jezika čovječanstva i anđela – glazbe.» – istaknuo je za ovu prigodu Nikola MujdžićReščić, direktor tvrtke Meritum komunikacije i tajnik Hrvatsko-kineskog kulturnog centra.

Ovim putem Teklić poklanja 2 puta po 2 karte za najveću hrvatsko – kinesku glazbenu manifestaciju.

Izvučeni dobitnici, koji na koncert mogu povesti još jednu pratnju sa sobom su: Julijana Rožić i Ratko Kosanović. Čestitamo !

Karte se mogu podići na prodajnom mjestu ispred Pulske Arene i to u periodu od 08.08-10.08. u vremenu od 9-12h i od 19-22h te 11.08., na dan koncerta od 9 do 17h.

Sve detalje o najvećoj hrvatsko-kineskoj glazbenoj manifestaciji možete pronaći na www.croatiameetschina.com i Facebook stranici Croatia Meets China.

Pogledajte:

Qinghai Lake – izvedba Haya Banda s glazbenicom DaiqingTana

Video najava Silk Road Festivala