Udruga Srce za nju organizirala donatorski koncert poznatog pjevača sevdaha Bože Vreće

109
koncert udruge srce za nju

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka dojke, udruga Srce za nju organizirala je u HNK Ivan pl. Zajca donatorski koncert na kojem je nastupio poznati pjevač sevdaha Božo Vrećo.

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a vrhunac je Dan ružičaste vrpce, koji se održava svake godine u listopadu. Sve je počelo prije dvadesetak godina, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu – Ružičasta vrpca. Ružičasta vrpca izabrana je kao boja zdravlja koja ujedno predstavlja i ženstvenost, a simbol diljem svijeta za Mjesec borbe protiv raka dojke. Ovaj humanitarni projekt danas uključuje više od 30 zemalja svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja. U Republici Hrvatskoj se ovaj dan – dan Ružičaste vrpce 2023. godine obilježiti 24. put. Udruga Srce za nju svojim kontinuiranim radom i ove godine aktivno sudjeluje u obilježavanju mjeseca Ružičaste vrpce, pa je tako organizirala u HNK Ivan pl. Zajca donatorski koncert na kojem je nastupio poznati pjevač sevdaha Božo Vrećo.  Po prvi prvi put, uoči početka donatorskog koncerta u znak potpore ženama oboljelima od karcinoma i HNK Ivana pl. Zajca je  zasjao u ružičastoj boji.

Pokrovitelji koncerta su Grad Rijeka i Primorsko – goranska županija, a sredstva od koncerta namijenjena su radu Udruge Srce za nju. Riječ je o udruzi koja postoji dvije godine i pruža pomoć ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti.

Tijekom koncerta je najavljeno kako od dana do 26. listopada traju Dani otvorenih vrata na riječkoj Klinici za tumore te da se svi mogu javiti i bez uputnice od 10 do 18 sati, što je još jedan važan projekt koji zaslužuje pohvale.

U ime Grada Rijeke, ovom donatorskom koncertu nazočio je zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski.

 

Komentari