Tom Jones u Puli

206

Iako tuče po 7. desetljeću života, autor nezaboravnih hitova poput Not Unusual, Kiss, Delilah, What’s New Pussycat, I’ll Never Fall In Love Again i If I Only Knew  svoju nevjerojatnu energiju i dalje uspješno prenosi  fanovima diljem svijeta. A tu energiju u Pulu donosi u sklopu promocije novog albuma Preise&Blame!

Osnovna ideja za Praise & Blame bila je “povratak korijenima”. Album je snimljen u studiju Petera Gabriela u Engleskoj, a producirao ga je Ethan Johns koji je surađivao s mnogo velikih glazbenih imena (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). Cjelokupan rezultat svjedoči kako Tom Jones u kombinaciji sa svojim bendom oduševljava izvanrednim izvedbama.

Thomas Jones Woodward rođen je 7. lipnja 1940. u Pontypridu, Južni Wales, Velika Britanija. Rano je odustao od škole (s 15), prvi put se oženio vrlo mlad (sa 17), također: rano je počeo zarađivati na svojem glasu i vrlo brzo je sklopio ugovor s Decca Records u Londonu. Temeljni interes Tom nalazi u širokom rasponu glazbe. Vrlo brzo je postao je popularan. Postavio je korijene rock n’ rolla. Karijera mu konstantno raste zahvaljujući mnogobrojnim autorskim pjesmama koje su izazivački odraz njegovog duha i života.
Engleska kraljica ga je 2006.godine proglasila vitezom. Ta titula mu predstavlja posebno veliku čast koju strasno njeguje i održava. Od mnogobrojnih nagrada koje je primio mogu se istaknuti BRIT Award za izniman doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagrada od Američke Kuće Slavnih, te prestižna Music Industry Trust Award. Još jedan dokaz da je Jones interesantna osoba su česta pojavljivanja njegova lika u filmskom miljeu. U animiranom obliku ga se može vidjeti u The Simpsons, Duck Dodgers i The Emperors New Groov, a filmska pojavljivanja uključuju ulogu u Tim Burtonovom filmu Mars napada te u filmu Agnes Brown Angelice Houston.

Ako ikako imate priliku skoknuti do Pule nikako ju nemojte propustiti. Količina ulaznica za koncert je ograničena pa stoga požurite i nabavite svoj primjerak!

Ima li boljeg poziva od ove stvari?

Uživajte!

Komentari