The Beertija će ugostiti talijanski metal bend Element

105
element

Riječka The Beertija će po prvi put ugostiti metal bend Element koji dolazi iz talijanske Vicenze i koji je itekako znano ime ne samo u Europi već i šire, a njihov riječki koncert bit će ujedno i prvi nastup ovog sjajnog benda u Hrvatskoj. Za petak, 22. ožujka, priprema se sjajna glazbena večer u zajedničkoj organizaciji The Beetije i Diamond Dusta – popularnog riječkog benda.

​Element ove godine slavi deset godina djelovanja, a iza sebe ima dva albuma, Ep te odličan singl. Prvi album naziva ”We are what we are“ je bandu povećao popularnost izvan Italije te je Element postao znano ime u Španjolskoj, Mađarskoj, Kanadi i SAD-u. Svoj drugi album naziva ” 2198 secondi di odio ” izdali su u prosincu 2022., pod izdavačkom kućom No re-entry records te uspješno nastavili s nastupima diljem Europe, a 2023. zasvirali su i u Velenju na festivalu Metaldays, gdje su dijelili pozornicu s riječkim bendovima Diamond Dust i sve popularnijim mladim snagama – bendom Zenoth. Nastupom u Rijeci predstavit će se riječkoj publici i zasigurno će to biti događaj za pamćenje.

​Uz Element će nastupiti Nottoday, riječki progresivni metal bend nastao 2022. godine, sastavljen od članova metal bendova Epicentar i Godsbane. Nottoday su u procesu snimanja materijala za prvi album, a nakon izvrsnih nastupa na Dark Circle festu u Rijeci, Goathell metal festu u Puli i RiRocku. Po prvi put će nastupiti u The Beertiji te će predstaviti nove pjesme.

​Vrata kluba se otvaraju u 20:30, Nottoday će na stage u 21:30, a sat kasnije će nastupiti Element. Cijena ulaznice je 6 €, a može se kupiti na ulazu u klub.

Komentari