Sting u Puli pjevao i širio dobru vibru 

Uoči dolaska u Pulu Sting je izjavio kako se raduje povratku u Arenu nakon punih dvadeset godina, ali i svojim vjernim fanovima koji ga ovdje očekuju.

222

„Dobra večer Pula“, pozdravio je na hrvatskom brojnu publiku, njih oko osam tisuća, među kojima je bilo posjetitelja iz cijele Hrvatske, Slovenije i ostalih susjednih zemalja, ali i brojnih turista koji borave u Istri. Tisuće zaljubljenika svih generacija, a često su se mogle vidjeti i cijele obitelji, uživalo je u Stingovim hitovima, pjevajući i plešući uz njih, a pravu lavinu emocija izazvali su hitovi poput Message in a bottle, I’m Englishman in New York, If I ever los ma faith in you,  Desert Rose. Koncert u pulskoj Areni dio je njegove turneje „57th&9th“, koja je započela još početkom veljače.

Službeni koncert počeo je u 20 sati domaćom grupom Buđenje, čiji članovi nisu krili oduševljenje što su predgrupa veličini poput Stinga, a oko 21 sat na pozornicu je stigao i mladi glazbenik Joe Sumner, inače Stingov sin, čije je nastup trajao pola sata i koji je za to vrijeme pokazao svoj talenat, svestranost, odličnu svirku gitare i izvrstan vokal. Iz daljine  se činilo kao da je na pozornici  onaj  Sting od nekada, od pred trideset godina. Svoju svestranost, talenat i timski duh Sumner mlađi pokazao je za cijelo vrijeme trajanja koncerta svirajući više instrumenata i pjevajući prateće vokale, uz samostalni nastup i reinterpretaciju Bowieve pjesme „Ashes to Ashes“.  Nije lako biti sin takve zvijezde, bez obzira koliko bio dobar u onome što radi, stoga Joe Sumner zaslužuje malo više pažnje, a kako stvari stoje ima veliku šansu da jednog dana i sam puni koncertne dvorane.

Ovom turnejom Sting slavi 40 godina uspješne karijere, a na odlasku, nakon dva odsvirana bisa koja je publika zaradila jakim,  toplim pljeskom i poklicima oduševljenja, najavio se i svoj povratak u Pulu jednog dana. Dao Bog da ga ponovno vidimo u pulskoj Areni, mjestu koje mu je i ovaj put nesebično poklonilo svoju drevnu  dušu i  ljubav svih prisutnih,  na koncertu za pamćenje.